Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
РЕКОНСТРУКЦИЈА „СОКОЛАНЕ“ ПОЧИЊЕ НА ПРОЛЕЋЕ

Чувар спортских успомена у граду спорта

Укупна вредност пројекта је 250.000 евра, од чега је из развојног програма ЕУ ПРО обезбеђено око 150.000 евра
Конференција за медије на којој су представљени детаљи пројекта "Реконструкција зграде Соколског дома - место сусрета младости, традиције и будућности" одржана је у понедељак у Градској кући. Град ће до краја следеће године завршити обнову "Соколане" захваљујући средствима Еврпопске уније. Укупна вредност пројекта је 250.000 евра, од чега је из развојног програма ЕУ ПРО обезбеђено око 150.000 евра. Град је у досадашње прирпемне радове већ уложио око 50.000 евра. Објекат, који је под заштитом државе, ће задржати некадашњи изглед.
-Верујем да ћемо током наредне године успети зграду да приведемо намени и да она постане оно што је некад била – стециште грађана Шапца и место где ће се поново стварати нове спортске звезде. Пројекат је финаниран од стране ЕУ и уз подршку Владе Републике Србије, а ЕУ ПРО програм је организација која имплементира све пројектне активности. Надамо се да ћемо преко зиме успети да спроведемо све тендерске процедуре и изаберемо извођача радова, а да ће већ од пролећа бити и конкретних радова на градилишту, изјавила је Јасмина Илић, менаџерка сектора инфраструктуре ЕУ ПРО.
„Соколски дом“ отворио је давне 1934. Краљ Александар Карађорђевић. Од тада многи Шапчани своју младост везују за тај објекат, а најуспешнији спортисти овог града прве спортске кораке су направили баш ту.
-Веома сам поносан зато што ћемо се вратити својим коренима. Цела генерација „Рукометних ванземаљаца“ како су нас звали, своје почетке је имала баш ту. Већини нас су то били први додири са спортом. „Соколана“ је један репрезентативни објекат у центру града и заслужује ово. Захвални смо и као Спортски савез и као бивши спортисти ЕУ и граду Шапцу што ће издвојити озбиљна средства да ова зграда поново буде чувар успомена на Шабачки спорт у граду спорта, рекао је Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шапца и члан најславније генерације „Металопластике“.
Председник Скуптшине града Немања Пајић је истакао да је најважније да су средства обезбеђена и да радови почињу.
-Шапчани су јако дуго чекали да се „Соколски дом“ реновира. Колико је овај објекат значајан за град и спортисте из Шапца најбоље се види у узбуђењу спортиста који су некада ту тренирали и остваривали врхунске резултате. Ово је објекат који симболизује спорт у нашем граду. Мислим да је то нулта тачка од које је све почело и реновирање „Соколског дома“ заслужују сви Шпачани, навео је Немања Пајић и додао да ће у обновљеној „Соколани“ бити изложбени простор у ком ће се видети хронологија развоја шабачког спорта.
м. м.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa