Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

И реми велики успех

Јасно је ко је фаворит у 16. колу домаће лиге, у смирај новембра. Крушевачки НАПРЕДАК одавно је у елити, одавно није тим коме је борба за опстанак у мислима, већ траже пут до европских тамичења, а ако је почетак сезоне указивао да би могли назадовати, средина је доказ да су тим који припада групи од четири, пет најбољих тимова у Србији. Нису поражени од 26. септембра, на 11 узастопних мечева, укупно су два пута изгубили (једном од МАЧВЕ), а сада су у серији од три повезане победе.
На голу, на челу четврте одбране лиге је некадашњи голман Партизана Петровић, у одбрани Остојић, такође некадашњи “црно-бели”, потом Костић, у навали су сви чули за искусног Аливодића, Вулића, Вешковца, Боранијашевића, док у нападу доминира Вукановић, убедљиво најбољи стрелац лиге и Ндијае. Тренерско искуство стиже од Милорада Косановића, коме се много шта може оспорити осим искуства.
Дарко Тешовић не може рачунати на Ристивојевића због црвеног картона, а посебан задатак за њега је да не баш ефикасан напад надмудри једну од најбољих одбрана у Лиги. Сам Вукановић је постигао више голова од Мачве, 10:9. Сви детаљи су на страни “чарапана”, а то може бити и предност и проблем.
Дуго МАЧВА не зна за успех у Крушевцу. Поражена је претходне сезоне 3:1, а пре више од деценије губила је и у другом рангу, односно Првој лиги Србије. Дрес обе екипе, најдуже је носио Ненад Гаврић, један од водећих играча Крушевљана при повратку у Супер лигу 2012. године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa