Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
НЕУСПЕЛА КРИМИНАЛИЗАЦИЈА
ГРАДОНАЧЕЛНИК НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ПОНОВО ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ

НЕУСПЕЛА КРИМИНАЛИЗАЦИЈА

Извештај државне ревизорске институције који је био основ да се против градоначелника подигне оптужни предлог, садржи у себи експлицитно наведено да нема никакве штете за буџет града Шапца. Ту су докази да градоначелник нити било који његов сарадник није узео ни динар из градског буџета
Протекле седмице је у Основном Суду у Шапцу поновљено суђење градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу, након што је Виши суд одлучио да укине првостепену ослобађајућу пресуду против њега. У поновљеном поступку, у Шапцу, градоначелник је поновно ослобођен.
Тим поводом у Градској кући одржана је конференција за новинаре, на којој је Зеленовић детаљније упознао грађане са општенасталом ситуацијом.
- Политички пројекат СНС-а да промени власт у Шапцу и да дође на власт без избора није успео. Када нису могли да поткупе и застраше одборнике у Скупштини града, одлучили су се на корак који је успео у многим другим локалним самоуправама. То је да криминализују како мене, тако и све моје сараднике - истакао је Зеленовић и додао да покушај да се прегази изборна воља грађана у Шапцу није успео.
- У том политичком пројекту који је заправо политички криминал у коме СНС крши закон да би дошао на власт је нешто што је устаљено у нашој политичкој реалности у Србији. То чине сви локални функционери СНС-а. Имали сте прилику да видите велики број високо позиционираних функционера и чланова владе СНС-а, од Марка Ђурића, преко министарке, министра и наравно помоћника министара и народних посланика у СНС-у - каже Зеленовић.

Доказано поштена Управа
Извештај државне ревизорске институције који је био основ да се против Зеленовића подигне оптужни предлог, садржи у себи експлицитно наведено да нема никакве штете за буџет града Шапца. Ту су докази да градоначелник нити било који његов сарадник није узео ни динар из градског буџета.
- Ово је поштена Управа. То су знали и они који су утицали на тужилаштво да поднесе оптужни предлог. То је знао и тужилац, а на крају крајева, то стоји експлицитно наведено у извештају државне ревизорске институције. Не постоји било каква штета по буџет града Шапца. Овим буџетом и овим градом се поштено управља већ дуги низ година - каже Зеленовић и поручује свима који желе на овај начин да дођу на власт у Шапцу, успеће само изборима.
- Свако ко жели да дође на власт мора да иде на изборе. Од 2012. године, СНС покушава на разне незаконите начине да дође на власт. Неће успети. Ово што се догађа мени данас, догађа се хиљадама људи у Србији. Догађало се и раније и вероватно ће се догађати још неко време, али не дуго. О овоме мора да почне да се говори озбиљно. Људи, јавност, као и сви они који прате дешавања у Србији, морају да буду упознати са свим непочинствима које спроводи СНС на свим нивоима. Сви они који су прекршили закон на било који начин ће одговарати - додаје Зеленовић.

Пети октобар
се неће поновити
Градоначелник је изјавио и да ће када дође време, урадити све што је у његовој моћи да се грешке петог октобра не понове. Верује да ће то време доћи онда када охрабрени људи Србије, донесу такву одлуку на следећим изборима.
- Одмах морам да вам кажем да је почело. Као што је рекао Зоран Ђинђић приликом “Воз је најтеже покренути од нула до једног километра, а кад крене, онда врло брзо достигне сто километара на сат”. Е, овај воз се покренуо. Свакога дана добијам нове доказе којима ћу известити и комитет за мониторинг Савета Европе и све надлежне институције о томе каква све непочинства СНС спроводи по Србији. До пре два месеца, било је заиста тешко и неочекивано да се отворе све важне теме, али захваљујући храбрости људи и тренутку који се стекао, ми имамо преко 50 изјава одборника, не само из Шапца, него из 40 различитих градова и општина и 448 потписа одборника у тим градовима. То су храбри људи који су одлучили да проговоре о свему ономе са чиме су суочени у последњих шест година владавине СНС-а - истакао је градоначелник.

Докази против СНС-а
у фебруару пред
комитетом за мониторинг
Све што је Небојша Зеленовић говорио у Стразбуру, сви чврсти докази које је доставио члановима конгреса, као нови који стижу сваког дана, биће нешто о чему ће Комитет за мониторинг расправљати седмог фебруара у Београду.
-Србија и сви њени грађани заслужују да живе у нормалној држави. Заслужују да живе у држави у којој суд слободно и независно суди, у којој полиција ради свој посао адекватно, у којој тужилаштво поступа одговорно и самостално, у којој свака градска управа или било која друга институција слободно ради свој посао. Држави, у којој се процеси одвијају на несметан начин. Ја верујем у такву Србију и верујем да ће грађани о таквој Србији врло брзо донети и коначну одлуку. Тада ће, све ово што ради СНС престати. Сигуран сам да ће то време доћи врло брзо - закључује Зеленовић.
К.Јекић Ђонлић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa