Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
ПОТПИСАН УГОВОР СА УСАИД-ОМ

ПОТПИСАН УГОВОР СА УСАИД-ОМ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић потписао је прошлог петка са Агенцијом Сједињених Америчких Држава за међународни развој (USAID) споразум о сарадњи у области смањења корупције кроз јачање транспарентности, одговорности и учешћа грађана у доношењу одлука.
USAID и градоначелници Шапца, Врања и Сомбора и председници општина Врњачка Бања, Сјеница, Рашка и Димитровград потписали су споразуме о сарадњи на церемонији у Старом Двору, у Скупштини града Београда.
Потписивање споразума обављено је у присуству Бранка Ружића, министра државне управе и локалне самоуправе, а догађају су присуствовали и представници Државне ревизорске институције и Агенције за борбу против корупције.
Овај догађај представља почетак сарадње са седам локалних самоуправа које ће добити техничку подршку, прилагођену њиховим потребама, у области превенције корупције и јачања транспарентне, инклузивне и одговорне локалне власти.
Ово је део четворогодишњег USAID Пројекта за одговорну власт (GAI), вредног 8,5 милиона долара, који ће пружити подршку локалним самоуправама, независним надзорним органима и новоформираним посебним одељењима тужилаштва и судова за борбу против корупције.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa