Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ У ШТИТАРУ

Коначно без блата

Протекле суботе, забележено је асфалтирање насеља Језер у Штитару, које је производ заједничких средстава и потреба житеља Штитара и Града Шапца. Извођач радова је Југокоп, а како каже председник Месне заједнице Штитар, Душан Туфегчић, асфалтирање улице у Језеру је можда најзначајнији посао до сада.
-Ово је најдужа неасфалтирана улица у Мачви. У насељу има око седамдесет кућа, а житељи од прашине нису могли нормално да функционишу. Атар је релативно близу тако да је фреквенција саобраћаја велика. Што се тиче средстава за уређење, на нама је да дамо милион и осамстотина динара, а преостали, већи део град. Преостало нам је да скупимо 400 хиљада до наредне године - истакао је Душан Туфегџић.
Месна заједница Штитар се после овог пројекта неће зауставити, те су планови за наредан период асфалтирање осталих улица, али овај пут, уз изјашњавање на референдуму.
-Постоји још неколико краћих улица чије ћемо реконструкције на референдуму предлагати. Сваке године по једну, а њихова вредност је између четристо и шесто хиљада динара. Надам се да ће се на референдуму наши мештани сложити са том идејом и изјаснити – додаје Туфегџић.
Ипак, сами мештани најбоље знају колики је значај асфалтирања, што нам потврђује изјава Даре Андрејевић, која како каже, 35 година гази по блату.
- Када сам водила децу у школу, носила сам им ципеле да се преобују да би до школе стигли чисти. То можда највише објашњава колико нам је значајно асфалтирање ове улице. Многи су били на власти и по два мандата али нико у периоду до сада није урадио ништа за овај део насеља – истакла је Дара Андрејевић.

К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa