12. maj 2011.12. maj 2011.
ANI “HAJDUK STANKO“

SPLET MLADOSTI, TRADICIJE I RADOSTI

Prvi dečji ansambl Narodnih igara „Hajduk Stanko“ prošle nedelje tačno u sedam sati uveče održao je svoj godišnji koncert na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta. Kao gosti nastupili su predškolski uzrast „Školica“, Pripremni dečji, Pripremni omladinski, Prvi ansambl ANI „Hajduk Stanko“, KUD „Prosvjeta“ iz Velikog Zvornika i Folklorni ansambl „Lada“ iz Beograda
Pred prepunom salom Šabačkog pozorišta Prvi dečji Ansambl narodnih igara „Hajduk Stanko“ održao je svoj godišnji koncert pokazavši deo svoga repertoara i potvrdivši da tradicija i dalje živi u mladim naraštajima. Ovaj ansambl nedavno se vratio sa jednog velikog festivala u Turskoj gde su ostavili izuzetan utisak.
Da ne zaostaju talentom, vedrinom i poletom za svojim starijim drugarima Prvi dečiji ansambl potvrdio je već igrama iz Šumadije otvorivši tako koncert. Posle njih nastupio je predškolski uzrast, tzv. „Školica“ iz Šapca odigravši igre iz Srbije i otpevavši pesmu „Kaži garo, jagnje malo“. Najmlađi, najsimpatičniji, pobrali su najviše simpatija publike koja je svaki njihov korak ispratila uz osmehe i aplauz. Posle njih nastupila je Pripremna dečja grupa koja je izvela igre iz Srbije, a zatim je ponovo nastupio Prvi dečji ansambl.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa