17. januar 2019.17. jan 2019.
Telo rastrgli psi
TRAGEDIJA NA ČAVIĆU

Telo rastrgli psi

Obdukcija je pokazala da smrt pedesetšestogodišnjeg Draga Paunovića nije bila nasilna. Telo čoveka jesu rastrgli psi, ali je pitanje da li su pokušali da mu pomognu ili su bili gladni pa su reagovali kada su osetili krv
Prošlog petka u ulici Arčibalda Rajsa na Čaviću u dvorištu porodične kuće pronađeno je telo vlasnika sa teškim povredama. Čovek praktično nije imao glavu. Komšije koje su ga pronašle odmah su pozvale policiju, a mediji koji su prvi stigli na lice mesta preneli su da su čoveka obezglavili “besni stafordi”.
Obdukcija je pokazala da smrt pedesetšestogodišnjeg Draga Paunovića nije bila nasilna. Telo čoveka jesu rastrgli psi, ali je pitanje da li su pokušali da mu pomognu ili su bili gladni pa su reagovali kada su osetili krv.
Komšije kažu da je Paunović bio veoma bolestan i da se teško kretao. Posle razvoda je živeo sam, a psi su mu pravili društvo. Komšije su telo u pidžami pronašli između dva auta, kada su došli da provere zašto još nije uzeo hleb koji su mu ostavili na vratima. Pretpostavlja se da je čovek pao i da su psi tada reagovali.
-Psi su bili stalno uz njega, ulazili u kuću, spavali ispred radionice. Lakše nam je da verujemo da su hteli da mu pomognu i izvuku pošto je bio skoro zaglavljen između dva auta, kaže jedan od najbližih Paunovićevih komšija.
Prve informacije su bile da policija ne sme da uđe u dvorište zbog puštenim američkih staforda. Međutim, u dvorište niko nije ulazio jer su se čekali forenzičari iz Beograda. Pored toga, jedan pas jeste rase staford, dok je drugi mešanac.
-Popravljao je motore i automobile, dvorište mu je puno starih auta. Pomagao je svima, kome god treba nešto da se sredi oko auta, neka sitnija popravka, on kod Pauna, stvarno šteta da ovako završi. Svima je valjao, samo sebi nije, navodi jedan od komšija.
Nesreća čoveka koji je bio bolestan i živeo je sam “uznemirila je duhove” na društvenim mrežama. Dok su jedni odmah počeli da zastupaju stav da sve staforde treba pobiti, ljubitelji životinja su stali u odbranu pasa. Takođe, bilo je i onih koji su tvrdili da ga je ubio par narkomana.
Rajko Jančikić, dreser koji godinama radi sa psima veruje da su psi pokušali da pomere telo i da je tako došlo do skrnavljenja.
-Neke njihove uslovno rečeno nesvesne radnje su dovodile i do slučajne reanimacije. Nema šanse da su ga doživeli kao plen, jer psi vlasnika doživljavaju kao vođu čopora. Bilo je primera i da psi osete napad epilepsije kod vlasnika, kao i zemljotres, pa se na svaki način trude da ga alarmiraju, naročito ako vlasnik spava. Možda je i taj mučenik za njih samo spavao, pa su nevešto pokušali, da ga probude ili da ga pomere, kaže Jančikić.
Tačne okolnosti ovog tragičnog događaja znaće se ovih dana kada konačan izveštaj i zaključak obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa