17. januar 2019.17. jan 2019.
PRIZNANjE INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU KRVI SRBIJE

Dijamantska plaketa za Koceljevu

Satisfakciju za angažovanost i kontinuitet u radu Crveni krst u Koceljevi dobio je krajem prošle godine kada je opštini Koceljeva dodeljena Dijamantska plaketa Šampion solidarnosti za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u zimskoj i letnjoj kampanji 2018-e godine.
Priznanja iz Instituta za transfuziju krvi Srbije stižu na njihovu adresu već tri godine za redom. Bili su dobitnici Srebrne plakete za uspešnu letnju kampanju a isto priznanje stiglo je godinu dana kasnije za učešće u zimskoj.
Prema rečima sekretara ove humanitarne organizacije u prošloj godini na području koceljevačke opštine krv je dalo 3,4 odsto od ukupnog broja stanovnika što je bilo dovoljno za dodelu visokog priznanja republičkog instituta. Ipak, ovaj procenat je nešto niži u poređenju sa 2017-om a razlog se, prema tvrdnjama nadležnih, krije u izmenama zakona o transfuziji.
–U lokalnoj sredini ulažemo puno rada i energije kako bismo postigli što bolje rezultate. Ulažemo puno u vraćanje poverenja i zadržavanje davalaca da ponovo daju krv. U isto vreme sa druge strane angažovani smo i na privlačenju i regrutovanju novih davalaca. Rad naših volontera na terenu je izuzetno važan u direktnom kontaktu sa potencijalnim davaocima i u razbijanju predrasuda- istakao je sekretar Crvenog krsta i dodao da nova, zimska kampanja u ovoj opštini počinje već 27.januara, na Savindan, kada se održava prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa