Инфо

17. јануар 2019.17. јан 2019.
ПРИЗНАЊЕ ИНСТИТУТА ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ СРБИЈЕ

Дијамантска плакета за Коцељеву

Сатисфакцију за ангажованост и континуитет у раду Црвени крст у Коцељеви добио је крајем прошле године када је општини Коцељева додељена Дијамантска плакета Шампион солидарности за успешно учешће и највећи број давалаца крви у зимској и летњој кампањи 2018-е године.
Признања из Института за трансфузију крви Србије стижу на њихову адресу већ три године за редом. Били су добитници Сребрне плакете за успешну летњу кампању а исто признање стигло је годину дана касније за учешће у зимској.
Према речима секретара ове хуманитарне организације у прошлој години на подручју коцељевачке општине крв је дало 3,4 одсто од укупног броја становника што је било довољно за доделу високог признања републичког института. Ипак, овај проценат је нешто нижи у поређењу са 2017-ом а разлог се, према тврдњама надлежних, крије у изменама закона о трансфузији.
–У локалној средини улажемо пуно рада и енергије како бисмо постигли што боље резултате. Улажемо пуно у враћање поверења и задржавање давалаца да поново дају крв. У исто време са друге стране ангажовани смо и на привлачењу и регрутовању нових давалаца. Рад наших волонтера на терену је изузетно важан у директном контакту са потенцијалним даваоцима и у разбијању предрасуда- истакао је секретар Црвеног крста и додао да нова, зимска кампања у овој општини почиње већ 27.јануара, на Савиндан, када се одржава прва овогодишња акција добровољног давања крви.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa