2. jun 2011.2. jun 2011.
TRAGOM PISMA GRAĐANA U KRUPNjU

LIVNICA U ZELENOJ OAZI

U šabačkom odseku za zaštitu životne okoline, kažu da je proizvodni pogon sporne livnice izmešten iz ulice Dobri Potok, broj dva u Krupnju, ali pitanje je da li dovoljno daleko. Nalazi se u Industrijskoj zoni, ovog malog mesta okruženog očaravajućim zelenilom
Industrijska zona Krupnja, nalazi se samo oko 200 metara dalje od kuća u ulici Dobri Potok, broj dva. Istoimena stoletna crkva je samo nekoliko stotina metara više, gde dolaze brojni vernici.
Mnogo ozbiljniji slučaj je proizvodna hala u Industrijskoj zoni, bivše fabrike kartona. Ovde je, kako ističu u šabačkom odseku za zaštitu životne okoline proizvodni pogon, gde prave okove za građevinsku stolariju, kvake i brave za vrata.
Branislava Tešić, šef odseka za zaštitu životne okoline za Mačvanski, Kolubarski i Zlatiborski okrug, ističe da su pre par godina, njeni inspektori kontrolisali zagađenje vazduha. Vlasniku sporne livnice u ulici Dobri Potok, dva u Krupnju, naloženo je da istu mora izmestiti na drugu lokaciju. Nova se nalazi u hali Industrijske zone Krupnja, oko 200 metara dalje od prvobitne.
Ekspertiza Instituta za zaštitu na radu u Novom Sadu (akreditovana laboratorija za ispitivanje) utvrdila je znatno veće količine otrovnih materija u zemlji i vodi, koje mogu prouzrokovati razne opasne bolesti. Reč je o naručenom Istraživanju od strane Kuće pravde Strazbur iz Beograda.
Bezuspešno pokušavamo da rešimo problem zagađenja životne sredine u neposrednom okruženju proizvodne hale “Bamit“ ul. Dobri Potok, dva Krupanj, kaže se između ostalog u pismu grupe građana, upućenom “Glasu Podrinja.“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa