18. april 2019.18. apr 2019.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Nema sukoba interesa

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine Koceljeva odbornici su imenovali novi sastav školskog odbora OŠ “Mića Stanojlović” a donošenju ovog rešenja prethodilo je razrešenje prethodnog odbora.
Na predlog Komisije za izbor i imenovanja dužnosti člana odbora najpre su razrešeni Milka Matić iz Koceljeve, Miroslav Pajić iz Donjeg Crniljeva, Slobodanka Ilić iz Koceljeve, Nikola Vejin iz Kamenice, Zoran Nešovanović iz Svileuve, Zorica Jagodić iz Kamenice, Vesna Ilić iz Koceljeve, Radiša Gligorić iz Brdarice i Janko Vučinić iz Donjeg Crniljeva, zbog isteka mandatnog perioda na koji su izabrani.
U novoimenovanom školskom odboru, osim dosadašnjih, našlo se i pet novih članova. Odbornici su usvojili predlog nadležne komisije te će sastav odbora ove obrazovne ustanove iz reda zaposlenih činiti Milka Matić iz Koceljeve, Tomislav Živanović iz Svileuve i Dušica Đorđić iz Koceljeve, zatim Nikola Vejin iz Kamenice, Branka Radojčić iz Brdarice i Zorica Ilić iz Donjeg Crniljeva iz reda roditelja dok će lokalnu samoupravu zastupati Vladimir Paunović iz Koceljeve, Radiša Gligorić iz Brdarice i Janko Vučinić iz Donjeg Crniljeva.
Diskutujući o ovoj temi odbornik Jovan Veselinović rekao je da je skupština na prethodnoj sednici već izabrala školski odbor i da mu sada nešto nije jasno.
–Imati komotnu većinu nije baš ni dobro. Ova skupština izglasa sve što dođe na nju. Samo se pitam onaj ko je sastavljao ovaj spisak, ako je nešto propustio, imali ste komisiju za izbor i imenovanje. Skupština je glasala za taj sastav i ne znam o čemu se radi- izjavio je Veselinović koji je izneo primedbu i na medijsko izveštavanje sa skupštinskih sednica, smatrajući da bi njegove diskusije trebale da budu zastupljene u njima.
Odbornici opozicije ocenili su na jednoj od prethodnih sednica lokalnog parlamenta da je izbor ovakvog sastava školskog odbora nezakonit jer su predsednica odbora i predsednik Skupštine opštine supružnici.
U međuvremenu stigao je i pismeni odgovor Agencije za borbu protiv korupcije u kojem se navodi da “ova činjenica sama po sebi ne predstavlja sukob interesa u smislu zakona o Agenciji ukoliko predsednik Skupštine opštine u opštini u svojstvu odbornika Skupštine opštine ne učestvuje u odlučivanju Skupštine opštine o imenovanju ili razrešenju svoje supruge sa javne funkcije, tj.člana školskog odbora”.
Lokalni parlament doneo je, između ostalog, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine za tekuću godinu kao i zaključke o usvajanju druge izmene programa poslovanja i finansijskog plana JKP “Progres”.
NOVI MANDAT ZA DIREKTORKU DZ
Odbornička većina podržala je predlog opštinske Komisije za izbor i imenovanja i poverila novi, šestomesečni mandat dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja u Koceljevi dr stomatologije Verici Sofranić. Novom imenovanju prethodilo je najpre usvajanje rešenja o davanju saglasnosti na još jedan sporazum o produženju radnog odnosa. Predlog poveravanja ovog mandata , za razliku od svih prethodnih, nije naišao na jednoglasnu podršku vladajuće većine.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa