18. april 2019.18. apr 2019.
Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” proslavio rođendan
12. GODIŠNjICA

Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” proslavio rođendan

Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” Šabac u petak je prigodnom proslavom i dodelom priznanja istaknutim radnicima obeležio 12 godina postojanja. Direktorka govorila o tome šta je do sada urađeno, a šta se planira u budućnosti
Direktorka Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković izjavila je za naš list na koje rezultate je posebno ponosna i šta je do sada postignuto.
- Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” je u proteklih godinu dana postigao izuzetno velike rezultate. To govori da smo rangirani na 16. mestu od 171 zdravstvene ustanove po kapitaciji koja se nalazi na sajtu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. Naši zaposleni su shvatili važnost ovih preventivnih pregleda, jer samo tako možemo raditi na sprečavanju nastanka bolesti i ranog otkrivanja bolesti što i jeste uloga primarne zdravstvene zaštite, čime se smanjuje upućivanje na sekundarni nivo, odnosno bolnice, a i upućivanje na tercijarni nivo kao što su instituti i klinike, rekla je dr Stanković istakavši da će uloga primarne zdravstvene zaštite biti najveća i u smanjenju troškova zdravstvene zaštite.
-Mi smo kao ustanova prošle godine uključeni u drugi projekat razvoja zdravstva Srbije koji govori o finansiranju primarne zdravstvene zaštite, gde će plaćanje zdravstvenih radnika biti u zavisnosti od njihovih angažovanja, odnosno upravo udela preventivnih pregleda, rekla je ona.
Dom zdravlja je od skoro uključen i u projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom gde su uključeni Dom za stare “Ilok”, Udruženje osoba sa invaliditetom tj. sa posebnim potrebama “Bubamara” iz Vinkovaca, a kod nas Karitas i naš Dom zdravlja.
-Projekat finansira EU i po tom projektu mi ćemo se baviti palijativnom negom i dobićemo dva sanitetska vozila, dva laptopa i jedan portabilni ultrazvučni aparat, zatim antidekubitalne dušeke i sav neophodni sanitetski materijal, naglašava dr Stanković. Takođe je istakla da je prošle godine Dom zdravlja iz budžeta Grada dobio ultrazvučni aparat u službi zdravstvene zaštite dece, čime će se poboljšati proces ranog otkrivanja bolesti kroz preglede abdomena i urođene displazije kukova kod dece u ranom uzrastu, a smanjiće se i liste čekanja.
Dom zdravlja povodom dana ustanove dodelio je zahvalnice onima koji su se posebno istakli u brizi o našem najvrednijem blagu – zdravlju. Nagrađeni zahvaljuju i obećavaju još predaniji rad.
-Veoma mi znači ovo priznanje jer od velikog broja lekara u našem Domu zdravlja koji zaslužuju ovu nagradu, ove godine sam ja izabran. Zahvalio bih se direktorki i menadžmentu što su me izabrali, rekao je dr Branko Mišić i na naše pitanje šta ga je, po njegovom mišljenju, posebno istaklo odgovara da je to sigurno posvećenost radu, jer su u proteklih godinu dana tri lekara napustila službu, pa je njegovo zalaganje došlo do izražaja. Ipak, on zahvaljuje svim kolagama i sestrama koji su uložili veliki napor da nivo medicinske usluge ostane na visokom nivou.
Aleksandar Beljić izjavio je da je ovo priznanje motivacija za dalji rad.
-Zahvaljujem se kolegama i želim da kažem da će me ovo motivisati da radim kao i dosada, i bolje, kako bih svojim radom olakšao posao prvenstveno zdravstvenim radnicima, a sve u cilju što kvalitetnije zdravstvene zaštite naših pacijenata, navodi Beljić, lice za bezbednost na radu.
Nagrađena sestra Julijana Mijailović bila je sprečena da prisustvuje uručenju nagrade, pa se umesto nje zahvalio njen kolega i preuzeo nagradu koju će joj uručiti.
Godišnje zahvalnice “Ljubinka Popović”
Zahvalnice nose ime Ljubinke Popović, medicinske sestre koja je ubijena na službenoj dužnosti. Ovo je bio način da zaposleni u Domu zdravlja sačuvaju njeno ime i nevinu žrtvu od zaborava, ali i način da se još jednom ukaže na to koliko je važno da se podigne nivo bezbednosti zdravstvenih radnika.

Priznanja
najvrednijima
Priznanja su uručena medicinskoj sestri Hitne pomoći Julijani Mijailović, načelniku Službe za zdravstvenu zaštitu žena dr Branku Mišiću i licu za bezbednost na radu Aleksandru Beljiću.
N. Marjanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa