2. jun 2011.2. jun 2011.
IZLOŽBA VINA

BOGATA PONUDA

U Narodnom muzeju, prošle subote otvorena Prva izložba vina. Degustirano više od 100 vina iz 29 vinarija Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Portugala
Nakon dobrodošlice koju je izlagačima, gostima i posetiocima izložbe poželeo član Organizacionog odbora manifestacije Nenad Kulačin, skupu se obratio direktor šabačkog Narodnog muzeja Branisalv Stanković, koji je ovom prilikom pokazao originalni dokaz o tradiciji vinarstva u Pocerini.
- Ništa nije slučajno. Da vinarstvo u ovom kraju ima zavidnu tradiciju dokaz je i diploma koju je osvojio vinogradar iz Rumske, Dobrivoje Gavrilović. On je pre tačno 100 godina, 1911. na izložbi vina u Torinu osvojio prvo mesto ““ naveo je direktor Muzeja.
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević izrazio je svoje zadovoljstvo organizacijom samog događaja, i između ostalog napomenuo:
- Kada se pogleda karta Srbije, vidimo da je kao vinogradarsko područje ucrtana i Pocerina. Ova činjenica treba da nas motiviše da obnovimo vinograde i u nekom narednom periodu ovde imamo vinaruju koja će proizvoditi kvalitetno vino.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa