Info

16. maj 2019.16. maj 2019.
U NEDELjU 19. MAJA ZAKAZANO UJEDINjENjE ZZS I SDS U DEMOKRATSKU STRANKU

Put ka pobedničkoj Srbiji

U nedelju, 19. maja, biće organizovan skup na kojem će doći do ujedinjenja Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratske stranke u Demokratsku stranku.
Predsednik DS Zoran Lutovac je tim povodom rekao da je to ideološko programsko okupljanje oko ideje građanske Srbije koju DS „baštini već sto godina“, kako bi se došlo do suštinskih promena u društvu.
- Danas u Srbiji postoji mnoštvo onih koji žele promene ali „među nama postoje razlike, koje sad treba staviti u drugi plan“ i doći do poštenih izbora i slobodnih medija. Stvaranje unije je prvi korak ka formiranju velike ujedinjene DS, koja će ponovo biti gravitaciona tačka u kojoj će se okupljati građansko-demokratska Srbija. Ona će stvari okrenuti u pravom smeru, u smeru razvoja, modernizacije i demokratije. Danas živimo u zarobljenoj državi, sa zarobljenim društvom i zato je velika odgovornost na svima nama da DS bude u prvim redovima kad se stvari budu menjale na bolje- istakao je Lutovac.
Predsednik Zajedno za Srbiju, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da je „prirodno da se ove stranke ujedinjuju u DS, jer dele iste vrednosti“.
- Verujem da tog trenutka kreće jedan put ka pobedničkoj Srbiji. Država danas ide u pogrešnom smeru i vode je gubitnici. U DS se neće ništa promeniti što se tiče vrednosti, jer ostaju iste one o kojima je govorio Zoran Đinđić, ali daćemo nove odgovore na ona pitanja koja nismo uspeli da dobro rešimo u prošlosti i nudimo nove ljude. Svi oni ljudi koji su istinske demokrate i kojima DS leži na srcu su za ovo ujedinjene - rekao je Zelenović.
Predsednik beogradskog odbora SDS Aleksandar Ivanović je rekao da će se „režim Vučića srušiti u jednom danu kao kula od karata“.
- Desiće se tako, jer to nije ideološki koncipirana već interesna organizacija u kojoj članovi samo gledaju koliki je njihov deo. Ujedinjenje u DS nije projekat do izbora već dugoročna organizacija sposobna da ponudi odgovore kako da Srbija postane demokratsko društvo - naglasio je Ivanović.
N. K.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa