6. jun 2019.6. jun 2019.
Dodeljeni sertifikati
Startit centar Šabac- mesto inovacija

Dodeljeni sertifikati

U Startit centru u Šapcu upriličena je dodela sertifikata za polaznike kursa Python. Polaznici su svoju edukaciju započeli sredinom aprila i nakon mesec dana intenzivnih radionica dobili su diplome o stečenom znanju.
Osnovni cilj kursa bio je da učesnici po završetku budu osposobljeni da projektuju i kreiraju Python programska rešenja za jednostavne i srednje složene probleme kroz izradu nekoliko aplikacija, kao i jedne finalne aplikacije sa korisničkim grafičkim interfejsom i SQLite bazom podataka. Realizator radionica i predavač bio je Dejan Petrović.
- Python je jedan od tri najvažnija jezika u IT-u. Na njemu se baziraju i tehnologije koje su tek sada u povoju, što je za nas veoma značajno. Polaznici kursa su laici, ali nakon dobijanja sertifikata poseduju osnovno znanje koje mogu da dopune kroz napredni kurs koji je u planu - rekao je Petrović i pozvao sve zainteresovane kolege da se priključe i kao edukatori daju svoj doprinos širenju znanja u oblasti informacionih tehnologija.
Na dodeli sertifikata član Gradskog veća Igor Marsenić je istakao da Grad podržava inovacije i usavršavanje mladih ljudi koji su spremni da idejama menjaju sredinu u kojoj žive.
-Brojni naši sugrađani su imali priliku da se upoznaju sa vrlo važnim programskim jezikom za savremeno poslovno okruženje. Sada po sticanju diploma mogu samostalno da rade, stvaraju nove vrednosti i na taj način da menjaju klimu grada. Zbog toga sa ponosom govorimo da je Šabac mesto inovacija- ističe Marsenić.
M. Ž.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa