6. jun 2019.6. jun 2019.
BOGATIĆ SLAVI, RADNIČKI STREPI
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

BOGATIĆ SLAVI, RADNIČKI STREPI


Bogatinci posle mnogo godina ponovo u Srpskoj ligi. Mačva i Vrelo doneli Srpsku ligu. Radnički porazom u Lajkovcu još nesiguran u zonaški status i samo pobeda u lokalnom derbiju garantuje spas u četvrtom rangu
Mnogi su pretpostavljali, očekivali da će „luda“ zona biti rešena u lokalnim derbijima u poslednjem kolu, da će se u Šapcu i Lajkovcu rešavati pitanje šampiona i novog srpskoligaša. Ipak, da tako ne bude pobrinuli su se, pre svega Bogatinci očekivanom pobedom, ali i igrači Vrela koji su šokirali „Želju“ i titulu doneli Bogatiću! Posle mnogo vremena u Bogatiću će ponovo gledati srpskoligaški fudbal, a kako ima za 17 bolju gol razliku od Lajkovčana, već sada ih apsolutno možemo, uprkos teoriji, proglasiti šampionima.
U slavljeničkom ritmu „crveno – crni“, uz niz od 11 pobeda dolaze u Šabac, gde će MAČVU dočekati šabački RADNIČKI. Poraz u Lajkovcu, od Zadrugara, Šapčani nisu iskoristili prvu „meč loptu“ da obezbede opstanak i strepe pred poslednje kolo i lokalni derbi. Jedino pobeda RADNIČKOM garantuje spas, bez razmišljanja o drugim rezultatima i o ishodu u višem rangu, sve drugo drugi najstariji šabački fudbalski klub i one koji ga vole uvodi u opasno kolo zavisnosti od drugih što nije nikada dobro. Sve će biti rešeno u subotu, od 18 sati.
Derbi Lajkovca biće revijalan. Zadrugar je davno obezbedio opstanak, mogao bi čak do trećeg mesta, dok je „Železničar“ imao dobru sezonu, potencijlna 62 boda biće svake naredne sezone verovatno više nego dovoljna za titulu, ali ove nisu i sa tim moraju da se izbore „plavi“ Lajkovčani.
TRIO ILI KVARTET BEZ SPASA?
Koliko timova će ispasti iz KM zone odlučuje i broj ekipa koje ne izbegnu eliminaciju iz Srpske lige „Zapad“, a teritorijalno pripadaju ovom području. Za sada je jasno da će DRINA, posle dve godine u Srpskoj ligi, naredne sezone ponovo u niži rang, a minimalne su šanse da se i LOZNICA i PROVO spasu, s obzirom da igraju međusobno u poslednjem kolu, najrealnije je da četiri kluba napuste zonski rang. Nada svih je poraz Sloge 33 na svom terenu od Požege, čime bi se i „zeleni“ i Provci spasili.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa