11. jul 2019.11. jul 2019.
Jandrić uzdanica reprezentacije
RUKOMET: SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Jandrić uzdanica reprezentacije

Prvo naredno rukometno takmičenje ovog leta je Svetsko juniorsko prvenstvo u Španiji. Prvi meč biće odigran 16. jula, a među učesnicima je i repreznetacija Srbije. Borbu da se nađu u Španiji, u dresu naše zemlje, vode više igrača „Metaloplastike“.
Selektor Rojević je na spisak, sastavljen još početkom juna, uvrstio: Todora Jandrića, golmana koji je i velika uzdanica tima, po mnogima i budući seniorski reprezentativac, potom Uroša Todorovića, krilnog igrača, Đorđa Pisarića, alternative „Metaloplastike“ na poziciji levog beka, kao i još jednog šabačkog beka, Stefana Trkulju. Milan Milić, igrač sa iskustvom učešća na Svetskom prvenstvu za seniore, je jedna od mogućnosti na desnom beku, dok bi borbu na crti mogao da vodi Marko Došen.
Srbija je u grupi sa domaćinom Španijom, Japanom, SAD, Tunisom i Slovenijom. Prvi rival je „zemlja izlazećeg sunca“. Utakmica je zakazana za utorak, 16. jul, od 16:30 u Vigu.
„Juga“ među uspešnijima
Reprezentacija Jugoslavije bila je jedna od najuspešnijih na juniorskom nivou. Nekadašnja država je osvojila tri titule: 1981, 1987. i 1991. godine, srebro 1979. godine i tri bronze: 1977, 1985. i 1989. godine. Kao Srbija i Crna Gora, reprezentacija ima jedno srebro, iz Mađarske 2005. godine, dok pod imenanom Srbije, u tri učešća, imamo: deseto, sedamnaesto i osamnaesto mesto.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa