25. jul 2019.25. jul 2019.
Saobraćajni policajci dobili kacige
REDOVNI SASTANAK TELA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Saobraćajni policajci dobili kacige

Predstavnicima odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Šabac kacige je uručio predsedavajući Tela za koordinaciju poslova bezbednosti i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić
Telo za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca sastaje se svakog meseca. Na sastanku održanom prošle sedmice pored redovnih aktivnosti podeljeno je sedam kaciga za isto toliko saobraćajnih policajaca obučenih za rad na motoru.
Radi se o savremenim flip-ap kacigama, marke „Kaberg“ čija bezbednost je ocenjena sa maksimalnih pet zvezdica. Zbog veće uočljivosti fluorescentno žute boje su.
Predstavnicima odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Šabac kacige je uručio predsedavajući Tela za koordinaciju poslova bezbednosti i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Jedna od aktivnosti ovog tela jeste i opremanje saobraćajne policije našeg grada. Oni su izrazili potrebu za kacigama. Čuli smo da će u ovo odeljenje stići i još jedan motocikl. Verujemo da će sve to zajedno doprineti većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, izjavio je Nemanja Pajić.
Odeljenje saobraćajne policije ima sedam policajaca obučenih za rad na motoru. Svake godine obnavljaju licence i polažu ispite iste težine kao i prvi put.
Kao jedna od mera za povećanje bezbednosti na ulicama Šapca najavljeno je i češće pojavljivanje motora presretača, koji će kontrolisati sve učesnike u saobraćaju.
Na sastancima Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju svaki put se govori o rezultatima postignutim prethodnog meseca, a ovoga puta počele su pripreme planova za sledeću godinu. Razgovaralo se šta treba uraditi na infrastrukturi, na koji način raditi na preventivi i koje mere treba preduzeti u narednoj godini da bezbednost u saobraćaju u Šapcu bude na što višem nivou.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa