1. avgust 2019.1. avg 2019.
Surepova i Prote Smiljanića spremene za novi gradski prevoz
RADOVI NA SREĐIVANjU GRADSKIH ULICA SE NASTAVLjAJU

Surepova i Prote Smiljanića spremene za novi gradski prevoz

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je da je raspisan javni poziv za gradski prevoz i da je 17. septembar rok za izbor najpovoljnijeg ponuđača
Ulice Surepova i Prote Smiljanića, koje su na trasi budućeg gradskog prevoza, dobile su novi sloj asfalta.
Rekonstrukcija ove dve ulice, kroz koje će od jeseni prolaziti autobusi gradskog prevoza, omogućiće brži i lakši saobraćaj na Čaviću.

Linija gradskog prevoza koja će saobraćati kroz Surepovu i Prote Smiljanića startuje kod Kapitol parka, a finalna stanica je Gradski bazen. Na putu od Kapitola do bazena proći će kroz ulice 6. puka, Nikole Pašića, Surepovu, Prote Smiljanića, putnike će voziti do bolnice, a zatim kroz Vojvode Mišića i Masarikovu i do crkve. Naredne stanice biće u naselju Bare, zatim u Karađorđevoj ulici, Pop Lukinoj i Hajduk Veljkovoj, a poslednja stanica je Gradski bazen.
Načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je da je raspisan javni poziv za gradski prevoz i da je 17. septembar rok za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

-Uvodimo dve nove gradske linije, prepakovali smo i tri prigradske linije u smislu da će polasci autobusa biti na 15 minuta, dodajemo 31 novo autobusko stajalište, prevoz će biti povezan sa svim delovima grada, sa svim selima i javnim institucijama i to je samo deo projekta Održive urbane mobilnosti preko kojeg smatramo da ćemo regulisati pitanje saobraćaja u gradu, kazao je Vasić.

Novi gradski prevoz gradska vlast najavila je od jeseni, a obrisi tog projekta i skora realizacija naziru se već sada, sve u okviru Plana održive urbane mobilnosti koji Grad Šabac razvija uz pomoć Stalne konferencije gradova i opština. Ovim projektom predviđeno je da autobusi idu u intervalu od 15 minuta, čvorna mesta u gradu vezuju linije, a biće pokrivena sva frekventna mesta gde je neophodnost prevoza prioritet.
Ne zna se još uvek cena, ali karte će biti vremenske, da bi omogućile presedanje, odnosno, korisnicima novog javnog prevoza će biti omogućeno da menjaju prevoz u vremenskom intervalu dok karta traje.
U planu je i razvijanje i mobilne aplikacije, pomoću koje će građani moći da vide za koliko vremena autobus stiže i slično.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa