10. oktobar 2019.10. okt 2019.
BBC

BBC

MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ JOŠ JEDNOM POSETILA ŠABAC U PRISUSTVU LOJALNIH MEDIJA

Ne deli ljude, ali deli novinare

Potpredsednica srpske vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nedavno je ponovo boravila u Šapcu i tu priliku iskoristila da svojim prisustvom uveliča početak radova na rekonstrukciji državnog puta Šabac – Sremska Mitrovica.
Osnovna poruka njenog boravka u našem gradu je da aktuelna vlast ne deli građane koji su glasali za SNS ili za nekog drugog.
- Puno radimo na teritoriji Šapca i Mačvanskog upravnog okruga i često dolazimo, jer želimo da pokažemo da niko ne sme da deli ljude u Srbiji i da ih diskriminiše na osnovu toga za koga glasaju - poručila je ona.
Na dan početka radova na rekonstrukciji šest kilometara puta, od kojih će najmanje tri biti urađena do kraja godine, ona je poručila da predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i ministarstva ne prave razliku ko za koga glasa nego rade sve što mogu za građane jer su sve to naši građani.
„Gradimo jer želimo da pokažemo da ne sme niko da deli ljude", rekla je Mihajlović i podsetila na slučajeve nekih naselja na teritoriji Šapca gde gradska vlast ne ulaže, jer su građani glasali za SNS.
Svega nekoliko dana ranije ta ista vlast je donela odluku kojom se zabranjuje funkcionerska kampanja članovima vlade, a ministarka Mihajlović je upravo to učinila. Okružena članovima Povereništva Srpske napredne stranke ona je još jednom optužila gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića i gradske vlasti da ništa nisu uradili u selima gde su na izborima za Savete Mesnih zajednica pobedili njeni stranački prijatelji.
Poseta Šapcu je usledila sam dan posle zahteva Zelenovića u Beogradu da se daju javnosti na uvid svi troškovi oko uređenja Trga Republike u Beogradu. Zbog čega bi inače došla u Šabac na početak rekonstrukcije puta u dužini od šest kilometara, nego da u sred radnog vremena oplete po neistomišljenicima.
I nije to, na kraju krajeva, ni bitno. Niko se neće odreći stranačke kampanje, nije takvog Srbina još majka rodila. Važno je to da na tom događaju ponovo nije bilo mesta za medijske kuće iz Šapca koje nisu po volji, kako lokalnom SNS, tako i centrali u Beogradu.
Ako je tačno to da republička vlast ne deli ljude po tome ko je za koga glasao, zar je moguće da jedna ministarka uporno deli medije na svoje i tuđe. Ovo je bila ko zna koja poseta Šapcu, a da poziv da je isprate nisu dobili novinari iz Radio-televizije Šabac, Podrinskih i Glasa Podrinja.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa