10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Manifestacija na ponos grada
U PETAK I SUBOTU U ŠAPCU 6. MEĐUNARODNI FESTIVAL MEDA

Manifestacija na ponos grada

Broj košnica je za nekoliko godina narastao sa 15.000 na 23.000. Blizu 40 učesnika je prijavilo dolazak na Festival meda u Šapcu
U Šapcu će u petak i subotu, 11. i 12. oktobra, biti organizovan 6. Međunarodni festival meda.
Zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović, najavljujući ovu manifestaciju, istakao je da je Šabac grad koji se ponosi time što je poljoprivredni kraj i koji za razvoj ove grane izdvaja velika sredstva.
- Oko pet odsto budžeta grada Šapca je opredeljeno za poljoprivredu. To je dalo rezultate, pošto je naš kraj poznat po najvećoj proizvodnji voća, mleka i mesa, a sve je poznatiji i po proizvodnji kvalitetnog meda. Ove godine je iz budžeta opredeljeno četiri miliona dinara za razvoj pčelarstva – rekao je Kostadinović i pozvao Šapčane i goste našeg grada da posete Festival meda.
Predrag Srdanović iz Odeljenja za poljoprivredu je naglasio da je Festival postao tradicionalan.
- Zahvaljujući raznim projektima koje smo sprovodili, broj košnica je za nekoliko godina narastao sa 15.000 na 23.000, što je veliki uspeh. Stvorena su čitava mini, porodična preduzeća koja se bave proizvodnjom meda. U našem kraju radi pet udruženja pčelara – dodao je Srdanović.
Na Festivalu meda nas očekuje bogata ponuda meda i ostalih pčelarskih proizvoda.
- Blizu 40 učesnika je prijavilo dolazak na Festival meda u Šapcu. Posetioci će imati priliku da u petak i subotu od devet sati konzumiraju najbiolje proizvode naših i inostranih pčelara. Na Festivalu će učestvovati i nekoliko predstavnika proizvođača opreme za pčelare – rekao je Branko Mijić, predsednik Udruženja pčelara Prnjavor.
Svečano otvaranje 6. Festivala meda u Šapcu zakazano je za petak, 11. oktobar u 12 sati.

N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa