10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Rezultati za sadašnjost i budućnost
PRIJEM ZA UČESNIKE IGARA JADRANKO-JONSKE MIKROREGIJE

Rezultati za sadašnjost i budućnost

Rezultati za ponos. Osnova za dalju saradnju gradova. Mogućnost da Šabac bude domaćin nekih od narednih Igara
Šabačka delegacija u Ankonu je ponela dobro raspoloženje, entuzijazam i odlučnost da bude najbolji reprezent grada. Nosili su i teret predstavljanja države, kao jedini sportisti iz Srbije, a kući su vratili sve pomenuto, uz teret teži za 18 medalja, pet onih sa zlatnim sjajem, šest posrebrenih i sedam kojima preovladava nijansa bronze. Na svakoj natpis sećanja Igre Jadransk-jonske mikroregije, Ankona 2019. godine.
Ispraćeni su sa nadom, a dočekani, s počastima u velikoj sali Kulturnog centra.
-U ukupnom plasmanu ispred nas je bio samo Split, grad tri puta veći od Šapca, sa izvanrednom sportskom tradicijom, a bolji je bio za „zeru“. Sportisti u njima ne dozvoljavaju da ne bude bar mali žal za tim prvim mestom, no taj žal je neuporediv sa ponosom koji mi osećamo i za koji se nadam da njih greje. Iskusnijima treba težiti i prevazići ih, dokle god ne dostignu iskusne, biće u drugom planu. Ko ima hrabrost, ne boji se izazova, može brzo do vrha – rekao je predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković.
Sport je i u Italiji „popločao“ stazu za zbližavanje gradova iz kojeg će uslediti saradnja u različitim oblastima.
- Dobar utisak koji uvek ostavimo omogućio je da sa Ankonom potpišemo pismo o nameri kao korak ka bratimljenju dva grada i nadam se skoroj poseti delegacije Ankone Šapcu. Bićemo, kao grad, predloženi za članstvo u Jadranko-jonskom forumu, organizaciji gradova koja će nam omogućiti da, zajedno sa drugim članovima, lakše ostvarimo benefite kroz evropske fondove, a sve je to zahvaljujući mladim sportistima našeg grada – rekao je, na prijemu, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Sportisti za međusobne priče ostavljaju lične utiske, još uvek se fokusirajući na rezultate.
-U konkurenciji koja je bila jača nego što smo očekivale, uspeli smo da budemo prvi. Jedino se nismo snašle protiv Letonki na startu, ali smo im vratile kada je bilo najvažnije – istakla je Tijana Isaković, članica ženskog basket tima.
Mnoge je iznenadila Jelena Jovanović, članica Teniskog kluba „Stari grad“ osvajanjem srebra u nezgodnoj konkurenciji. Iznenadila je mnoge, a među njima je i njen trener.
-Prezadovoljan sam njenim pristupom, zrelošću koju je pokazala. Pobedila je sigurno i Slovenku i Crnogorku. U finalu je usledio pad, znala je Austrijanka to da iskoristi, no bez obzira na taj poraz, više nego dobar utisak je ostavila Jelena i na mene i na sve prisutne – istakao je trener teniske vicešampionke iz Ankone Nemanja Ilić.
Sportsko takmičenje mladih u Ankoni organizovao je grad domaćin, uz podršku programa Evropske unije „Erazmus plus“.

Šabac domaćin

Osim što je sportska delegacija, koja je u Ankoni brojala 83 člana, redovan učesnik Igara, grad Šabac želi i da preuzme odgovornost za domaćinstvo nekih od narednih Igara, možda već sledećih.
-Dug put je do realizacije, ali verujem da mi imamo sve neophodne kapacitete za organizaciju jedne ovakve sportske priredbe. Nadam se da ćemo biti u prilici da se iskažemo i kao dobri domaćini i organizaotri – najavio je Nemanja Pajić.

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa