Berza

  • aero 1.000 ▼ -5,21%
  • glos 474 ▲ 5,33%
  • irtl 1.370 ▼ -1,58%
  • niis 740 ▲ 0,14%
  • puue 107 ▼ -10,83%
  • sttm 4.500 ▲ 12,50%
  • svrl 706 ▲ 0,86%
  • tgas 15.352 ▼ -0,76%
  • trgom 950 ▲ 0,53%
(10. oktobar 2019.)
Predškolska ustanova „Naše dete“ - Dečja nedelja

Da pravo svako, dete uživa lako

Programske aktivnosti Dečje nedelje, njen ciljevi i teme, zasnovani su na relevantnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima i propisima, kao i zadacima u procesu pridruživanja EU, realizuju se na republičkom i lokalnom nivou, uz puno učešće dece i mladih
Da pravo svako, dete uživa lako
Sportskim aktivnostima Predškolska ustanova „Naše dete“ otvorila je ovogodišnju Dečju nedelju i pridružila se nacionalnoj manifestaciji koja obeležava 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta kao najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.
Moto ovogodišnje nedelje koja traje do 13. Oktobra, glasi "Da pravo svako - dete uživa lako", a jedno od najdražih prava mališana je pravo na igru i slobodno kretanje. Kako bi ukazali na značaj fizičke aktivnosti u pravilnom rastu i razvoju kroz igru PU "Naše dete" na gradskom trgu u ponedeljak organizovala je Sportske igre za predškolce.
Deca iz vrtića "Pčelica", "Bubamara", "Veverica", "Švrća", "Bambi", "Sloboda", "Sunce", "Mladost" nadmetala su se u sportskim igrarijama i radosno započeli svoju nedelju.
-Važno je da deca budu aktivna i da se kreću, posebno u današnje vreme kada to sve manje čine. Ovo je samo deo naših aktivnosti koje realizujemo svakodnevno u našim vrtićima – rekao je vaspitač Zoran Petrović.
Mališani su u okviru organizovnih aktivnosti posetili Bibilioteku šabačku, Muzičku školu, Zoovrt Poljoprivredne škole, učestvovali u likovnim i muzičkim radionicama, razgovorima na temu dečjih prava i obaveza. Rukotvorine koje su izradili uz pomoć vaspitača predstavili su na velikoj kupoprodajnoj izložbi radova u pešačkoj zoni kod Pošte.
Želja i namera PU „Naše dete“ je da sa važnim akterima lokalne zajednice promoviše dečja prava i na taj podstaknu sve da učestvuju u unapređnju uslova za bolji položaj deteta u našem društvu.
-Programske aktivnosti Dečje nedelje, njen ciljevi i teme, zasnovani su na relevantnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima i propisima, kao i zadacima u procesu pridruživanja EU, realizuju se na republičkom i lokalnom nivou, uz puno učešće dece i mladih. U tom smislu ovonedeljne aktivnosti koncipirali smo tako da predstavljaju punu saradnju dece, roditelja, zaposlenih, lokalnih institucija i organizacija, sa ciljem da izrazimo mišljenje o dečjim pravima – navode iz PU „Naše dete“.

M. Ž.

Najnoviji broj

13. februar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa