17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Rekonstrukcija mreže
DIREKTORKA JKP „VODOVOD ŠABAC“ OBIŠLA RADOVE U BENSKOJ BARI

Rekonstrukcija mreže

Direktorka Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod Šabac“ Daniela Lovrin Gavrilović obišla je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom naselju Benska bara.
Ona je, tim povodom, rekla da je vodovodna mreža u ovom naselju rađena 70-ih godina prošlog veka i da do danas nije rekonstruisana.
- Ovi radovi se obavljaju u sklopu rekonstrukcije čitavog naselja tako da će stanovnici Benske bare dobiti novi asfalt, novi kolovoz, nove trotoare, ali takođe i nove fasade koje će biti izolovane. Benaska bara će posle svih ovih radova dobiti potpuno nov izgled - istakla je Lovrin Gavrilović.
Pored rekonstrukcije vodovodne mreže u ovom naselju, JKP „Vodovod Šabac“ završava radove na izgradnji buster, odnosno, pumpne stanice na Mišaru.
- Radi se o izuzetno značajnom objektu za vodosnabdevanje koji će omogućiti da stanovnici ovog dela grada, Oridskog basena, dobiju vodu iz gradskog vodovoda. To je investicija koja se finansira sredstvima šabačkog Vodovoda, a vrednost radova je šest miliona dinara - napomenula je direktorka Vodovoda.
Ona je podsetila da je Vodovod sopstvenim sredstvima uradio 100 kilometara vodovodne mreže i da svake godine izdvoji 50 miliona dinara za otplatu ove investicije.
- Pored ulaganja u objekte vodosnabdevanja, Vodovod konstantno ulaže u širenje kanalizacione mreže. Trenutno izvodimo radove u Pocerskom Pričinoviću, u pitanju je 1,5 kilometara kanalizacione mreže u ulici Kralja Petra Prvog, čime će se omogućiti da se oko 200 domaćinstva priključi na kanalizacionu mrežu - dodala je Lovrin Gavrilović.
Prema njenim rečima, u toku ove godine biće urađena i kanalizacija u ulici Jurija Gagarina u naselju Kasarske livade, Sokolska ulica u Majuru, ulica Josifa Pančića u Pocerskom Pričinoviću, a do kraja nedelje raspisaće i tender za izgradnju crpne stanice u ulici Tabanovački put u Majuru, kako bi mogli da nastave izgradnju još 500 metara kanalizacije u ovoj ulici.
- Do kraja godine realizovaćemo sve naše planove koje smo postavili početkom godine i ispoštovati dogovore koji smo imali sa građanima - zaključila je direktorka Vodovoda.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa