31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Svako takmičenje nova medalja
KRAJ USPEŠNE TAKMIČARSKE SEZONE ZA “TAUROVCE”

Svako takmičenje nova medalja

Sa poslednjeg turnira druge takmičarske sezone u istoriji kluba “Taur” se vratio sa dve zlatne medalje. Priliku da se takmiče u Beogradu dobile su najmlađe takmičarke: Jovana Arsenović, Iva Bajević, Sofija Arsenović i Dunja Purić. Sve četiri su po oceni stručnjaka imale zapažen nastup, a najsjajnije odličje ponele su Jovana i Dunja.

Od aprila do oktobra ove godine KK “Taur” je učestvovao na deset takmičenja. Ekipa od sedam takmičara sa svakog od njih se vratila sa bar jednom, a često i sa nekoliko medalja, tako da su od ove sezone klupske vitrine bogatije za preko dvadeset priznanja.

Najveći uspeh postigao je Sava Marković sa grlom Tadea na Otvorenom prvenstvu Srbije osvojivši drugo mesto. Titulom državnog vicešampiona u disciplini preskakanja prepona, Sava je doprineo ugledu kluba, ali se upisao i u istoriju konjičkog sporta Šapca kao jedini nosilac srebrne državne titule u ovoj disciplini.
-Ovo je i moj i klupski najveći uspeh. Rečeno fudbalskim jezikom, ovaj rezultat je isti kao da je “Zvezda” pobedila “Real-Madrid”- istako je tom prilikom za “Glas Podrinja” Sava Marković.
Drugi po značaju ovosezonski rezultat za Klub ostvario je Ognjen Janković, takmičar koji je kao i Sava deo postavke “Taurovaca” od osnivanja. Ognjen je na prestižnom turniru Ride and Shine bio drugi, dok je sa ostatkom ekipe imao najzapaženiji nastup na Međunarodnom turniru u okviru novosadskog Sajma sporta.
-Da bi se bavio ovim sportom potrebna je ljubav, a da bi u njemu bio uspešan neophodna je posvećenost, odnosno vreme. Svaki trening je sve zahtevniji, iziskuju veću prisutnost i fokusiranost da bi se stekla veština- izjavio je Ognjen Janković svojevremeno za naš list.

Ekipa koja se bori srcem
“Taurovci” su bili zapaženi gde god da su se pojavili. Navedeni rezultati postaju još značajniji ukoliko se uslovi u kojima treniraju uporede sa drugim sličnim klubovima u zemlji. Deca sa ekonomije Srednje poljoprivredne škole imaju konje bez iskustva u ovoj disciplini. Tadea je svojevremeno spašena od klanice, a danas, trenirana Ognjenovom rukom i vođena Savinim srcem dominira među grlima vrednim oko 20.000 evra, grlima koja na takmičenje dolaze u pratnji frizera i trenera-nekadašnjih balkanskih šampiona.
-Od početka smo se snalazili najbolje što smo umeli, ali nam je to samo pojačalo uživanje u duženju, ojačalo veze među nama i učvrstilo volju za napretkom. Na svakom od takmičenja je bilo većih i jačih imena jahača, konja i trenera, ali mi smo bili uspešniji jer smo se takmičili srcem- objasnio je Sava Marković, a koliko ima istine u ovim njegovim rečima govori i podatak da su članovi ekipe najlojalniji i najvatreniji navijači jedni drugima.

U susret novim izazovima
Ozbiljno bavljenje bilo kojim sportom pored ljubavi, talenta i posvećenosti, zahteva i adekvatno stručno vođstvo. Za to su u KK “Taur” zaduženi Miloš Makević i Predrag Savić. Treneri zaslužni što je Škola jahanja na Ekonomiji Poljoprivredne škole dobila na ozbiljnosti osnivanjem zvaničnog Kluba pre dve godine, a Šabac posle 55 godina duge pauze ponovo svoje preponaše na zvaničnim takmičenjima.
-Na početku nam je bilo najvažnije druženje, uživanje u boravku u prirodi, kontaktu sa plemenitim životinjama. Tako je nastala Škola jahanja, a želja za takmičenjem je dovela do logičnog nastavka i osnivanja Kluba. Imamo sjajnu decu, talentovanu i predanu, a mi se sa naše strane trudimo da im omogućimo što bolje uslove za treniranje. U našim štalama se trenutno nalazi 11 konja, u planu nam je nabavka novih grla, kao i pojačanje Kluba novim članovima- ističe direktor šabačke Poljoprivredne škole i trener “Taurovaca” Predrag Savić, i kaže da u KK “Taur” sledi nekoliko dana predaha, a potom intenzivne pripreme za predstojeću sezonu.

Zimi na jahanje
Škola jahanja Srednje poljoprivredne škole pored toga što služi kao mesto za agitovanje novih članova i takmičara KK “Taur”, od samog početka je na raspolaganju i našim sugrađanima. Izgradnjom Hale za jahanje, ovaj sport u Šapcu je postao dostupan u svim vremenskim uslovima.
T.Trifković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa