19. decembar 2019.19. dec 2019.
KRIVINA U OGLEDALU

Stručnjak za medije

Sve mogu da razumem i da shvatim kada je politika u pitanju, ali ljudsku glupost, apsolutno ne mogu.
Elem, čovek koji je svojevremeno na konferenciji za štampu izrekao da su oni, SNS, "dosta trpeli slobodu medija" i da to dalje više neće moći tako, ponovo se obrušio na lokalne šabačke medije. Sada se ta umna doktorska glava, u vidu Aleksandra Pajića, dosetila da priča o medijskoj slici u Šapcu, i o tome kako je SNS nezadovoljna, jer predstavnici te stranke nemaju mogućnost da se pojave na TV Šabac, i u novinama Glas Podrinja i Podrinskim.
E, pa doktore Aleksandre Pajiću, da bi neko, a govorim u ime svoje redakcije Glasa Podrinja, izveštavao i prenosio vaše stavove o određenim pitanjima, pod broj jedan - morate da nas pozovete na vaše stranačke konferencije i događaje, i pod broj dva - da kada pozovemo nekoga iz SNS za neki komentar da nam barem ponekad da odgovor na postavljeno pitanje. Da li imate predstavu koliko puta smo Vas zvali i za izjave i za razgovore? Lično sam Vas pitao za intervju pre, čini mi se skoro dve godine, i Vi ste rekli - Neka, drugi put. Redovno zovemo i vaše funkcionere koji se nalaze na državnim funkcijama u preduzećima i ustanovama i umesto odgovora dobijemo - muk.
Novina sa tradicijom dugom 75 godina u našem gradu nije dostojna Vas i Vaše stranke. Vi vise volite ove nove, kontrolisane, razumem, ali u neke stvari se ne dira. Ne počinje sve od Vas i Vaših, niti se završava. Kako mislite da se ozbiljnije bavite politikom ako niste spremni da odgovorite in a po neko nezgodno pitanje, a ne samo na ona koja sami sebi postavljate? Sutra ćete, ko zna u SNS je sve moguće, postati neki ministar i šta će onda da se desi. Pink napred, ostali stoj. Ne biva to, poštovani doktore.
Da Vas pitam i ovo, doktore nauka. Kako to da Vam Glas Podrinja odgovara kada treba da se isprate neka dešavanja u Medicinskoj školi gde ste i dalje glavni baja, bez obzira što ta škola ima svoju direktorku? Za školu smo podobni, a za stranku koju, barem trećinski Vi vodite, nismo? Zašto mislite da nam je problem da objavimo neku Vašu, ili izjavu nekog Vašeg stranačkog kolege. Vi u društvu ministra prosvete Mladena Šarčevića i predsednika Skupštine opštine Koceljeva Verana Matića ne umete ni da se javite ljudima iz Glasa Podrinja, za razliku od njih. Da li mislite da ćemo da padnemo toliko nisko pa da u našim novinama objavljujemo izjave koje dajete za stranački bilten u vidu televizije KCN Zapada? E, pa izvinite - nećemo.
Ako Vam smetam ja, ima redakcija Glasa Podrinja i boljih i pametnijih novinara od mene, pa pozovite njih na konferenciju za štampu ponekad. Da li hoćete da napišem ovde javno kako se rade ti izveštaji sa tih konferencija Vas i Vaših stranačkih kolega? Ili još bolje, da Vas podsetim da je van predizborne kampanje Zakonom zabranjeno zakup televizijskog prostora, odnosno emisija.
Ponoviću milioniti put, Vaš šef Aleksandar Vučić ne zabranjuje nijednom novinaru, ma iz koje redakcije bio, da prisustvuje njegovim konferencijama za štampu. Čega se vi bojite da na Vaše konferencije dolazimo mi iz Glasa Podrinja i kolege sa TVŠapca i Podrinskih? Ili možda treba da budemo drski i da nepozvani dolazimo na Vaša dešavanja. Znate kako, pristojan čovek ni na kafu ne ide kod nekoga ako nije pozvan.
Ti silni stručnjaci koji Vas pripremaju za javne nastupe i uče kako da se ponašate u javnosti nisu Vas naučili osnovnu lekciju - nikada nemojte da pravite neprijatelje od novinara, a vi to upravo radite. Malo o komunikaciji biste mogli da naučite i od vašeg kolege Bobana Birmančevića. On se za razliku od Vas javi na ulici i nekome ko ne misli kao SNS. On je za razliku od Vas doktor za neke stvari.
Sve dok novinare budete delili na svoje i tuđe, što radite, od Vas ne može biti normalan političara. Što pre to shvatite, možda postoji nada da od Vas nešto i bude. U suprotnom, priča o ne polaganju ispita iz plivanja će Vas pratiti do kraja života.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa