31. decembar 2019.31. dec 2019.
INTENZIVNI RADOVI

Uređenje Benske bare

Kroz ovaj projekat će biti rekonstruisano pet ulica, uredićemo javne prostore i parkove u ovom delu. Pored ulica Kneza Lazara i Kralja Petra prvog radiće se ulica dr Andre Jovanovića, Kneza Miloša i Kralja Dragutina
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Mile Filipović iz Javnog preduzeća „Infrastuktura“ obišli su protekle srede radove na rekonstrukciji naselja Benska bara. Prvi deo ulice Kneza Lazara je asfaltiran, a u drugom delu u toku su pripremni radovi. Kroz pomenutu ulicu će proći nova linija gradskog prevoza, sa polascima na 20 minuta, a radi se na izgradnji novog trotoara. Radovi na kolovozu se izvode i u ulici Kralja Petra prvog koja poprima novo ruho. Radi se na izgradnji biciklističke staze i trotoara, čime će biti omogućeno više prostora za parkiranje. Po završetku ona će biti dvosmerna te će građanima biti olakšana komunikacija sa gradom.
Ovi radovi deo su velikog projekta u okviru kog će biti potpuno rekonstruisano pet ulica. Biće urađeno dečje igralište pored stare arterške česme, a planirana je postavka nove.
- Ovo je odgovor na sve komentare da nema kapitalnih projekata u našem gradu. Rekonstrukcija ulica u Benskoj bari je jedna od najvažnijih aktivnosti u gradu, govorimo o centru grada, boljem saobraćaju kavalitetnijem parkiranju i opštem putu ka kvalitetnijem životu naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Zelenović i dodao:
Svaka ulica dobiće dodatno zelene površine i drveće.
Kroz ovaj projekat će biti rekonstruisano pet ulica, uredićemo javne prostore i parkove u ovom delu. Pored ulica Kneza Lazara i Kralja Petra prvog radiće se ulica dr Andre Jovanovića, Kneza Miloša i Kralja Dragutina. Sve pomenuto bi trebalo da promeni način na koji se odvija život u ovom delu grada, da imamo više mesta za parkiranje, bolji saobraćaj, javni prevoz autobuska stajališta i više zelenila. Kroz ovaj projekat uspeli smo da zamenimo dotrajale vodovodne cevi u naseljima u kojima je to bilo neophodno.
Dragica Filipović stanovnica naselja Benska bara po malo je nestrpljiva zbog izbođenja radova, kaže da je ovde dolazilo do zagušenja automobila u saobraćaju. Zadovoljna je što će ubuduće ulice biti prostranije, a biće i više mesta za parkiranje.
Ukupna vrednost investicije je 200 miliona dinara, a finansira se iz gradskog budžeta. Završetak radova je planiran za april.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa