Info

Berza

  • aero 800 ▼ -11,11%
  • aven 1.250 ▼ -3,85%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • lsta 500 ▼ -10,23%
  • niis 535 ▼ -1,47%
  • plnm 470 ▼ -6,00%
(23. januar 2020.)
ALEKSANDAR ERAKOVIĆ, PRVOTIMAC VK „ŠABAC“ i kapiten juniorskog tima

TRUD UVEK BUDE NAGRAĐEN

TRUD UVEK BUDE NAGRAĐEN
Do pre pet godina, mnogi nisu znali da postoji VK „Šabac“. Bilo je čudo da funkcioniše klub u gradu koji nema zatvoren bazen. Četiri i po godine kasnije u Šapcu funkcioniše tim šampion države. Danas je to klub koji ima najbolje uslove za rad u zemlji i jedan od najorganizovanijih u trofejnom sportu. Jedan od mladih igrača koji su potekli, ponikli u vremenu kada su Šapčani funkcionisali na bazi drugarstva, neverovatnog entuzijazma, domaćini bili u: Beogradu, Obrenovcu, Novom Sadu, Kragujevcu, a danas, sa istim grbom predstavljaju šampione je Aleksandar Eraković, mladi Šapčanin, šabački vaterpolo as.
-Zavoleo sam vaterpolo još pre prvog treninga i želja da se usavršavam u njemu me je nosila u periodu kada smo bili bez bazena. Ne samo da sam verovao, nego sam bio i uveren da ćemo jednom dobiti bazen, te da će sav uložen trud pre toga biti naplaćen. Svi u klubu su tokom težih godina verovali u bolje dane šabačkog vaterpola i svi su uz klub i sada. Teško je definisati šta nas je nosilo, ali možemo reći da je klub održala i uzdigla ljubav, uz požrtvovanost.
Breme šampiona je teško, ali je lepo, ono je i teg, ali i najjači vetar u leđa.
-Uvek je breme šampiona teško, ali ga svi vole, jer se stiče pošto je osvojeno nešto veliko kao zvanje šampiona. Kada pokažete da možete biti najbolji, onda se teško prihvata nešto manje. Svaki neuspeh se oseća dva puta više, kritike su duplo teže, jer ste osvojili duplu krunu.
Tekuća sezona je počela ranije nego prethodne i rezultatski početak nije bio dobar.
-Dogodile su se brojne promene u ekipi i to uvek zahteva vreme za prilagođavanje novajlija i uigravanje. To je noramalan proces za svakog, važno je biti uporan i napredovati. Rezultati uvek dođu posle rada i kod nas je primetan veliki pomak u odnosu na početak sezone. Verujem da je teži period iza nas i da će pun potencijal ove ekipe tek doći do izražaja.
Septembar i oktobar nisu bili za pamćenje, već je novembar vratio „šmek“ uspeha među čivijaše, a svi se raduju proleću i završnici domaće lige.
-Mi smo šampioni i nema skrivanja, cilj je odbrana titule. Bili smo blizu odbrane Kupa, ali je Radnički bio bolji, čestitam im na tome. Mi se okrećemo prvenstvu. Biće fantastična završnica, ne pamtim da je bilo izjednačenije do sada. Prepuštamo ulogu favorita drugima, ali titulu ne prepuštamo lako. Kada su ekipe sličnih kvaliteta, presude sitnice i detalji, a oni su najviše skriveni u želji. Ko bude više želeo i bude koncentrisaniji, on će se i radovati.
Kao još, praktično, dete se probio do seniorskog pogona i na tom putu je trenirao i učio od mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, vaterpolo asova.
-Nezamislivo mi je da izdvojim bilo koga. Od 15. godine radim sa prvim timom, mnogo saigrača je prošlo i svako je dao nešto novo potpuno ili nešto što je vredelo na bazi usvojenog od prethodnog, teško je, zato, praviti hijerarhiju. Svako je dao svoj doprinos u mom vaterpolo razvoju.
Igrače je teško izdvojiti, ali rezultate ne toliko, bar u rangiranju najboljeg, većeg od ostalih.
-Apsolutno titula, finalna serija i najkonkretnije treća utakmica protiv Crvene Zvezde u Šapcu. Dobio sam priliku od trenera, u neverovatnoj atmosferi, najvećoj vaterpolo utakmici ikada u Šapcu, postigao dva gola i na kraju se radovao. Sigurno da nikada neću zaboraviti taj dan i taj jun 2019. godine.
Šabac je sadašnjost Aleksandra Erakovića, a on bi želeo da bude i budućnost, sportska ili neka druga.
-Uložio sam mnogo truda i rada, želim da nastavim u tom ritmu, da budem još bolji, kvalitetniji, kao igrač i čovek. Uživam u klubu i vaterpolu, ne znam šta nosi život, ali trenutno ne mogu sebe da zamislim van svog grada i kluba. Naravno, ne zapostavljam školu, uz želju dobru i dobru organizaciju, sve se odvija paralelno i pruža se jednaka pažnja. Dalekosežnije planove za sada nemam, posvećen klubu, posvećen školi, to je to – stavlja trenutnu tačku, uz osmeh, popularni „Erak“
D. B.

Najnoviji broj

12. mart 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa