23. januar 2020.23. jan 2020.
Osnovna škola „Jevrem Obrenović“

Odgovori slede...

Skupština grada Šapca putem dopisa protekle nedelje obratila se Agenciji za borbu protiv korupcije kako bi dobila obaveštenje o eventualnom postojanju, ili nepostojanju sukoba interesa u slučaju odbornice u lokalnom parlamentu, Svetlane Stanković koja je trenutno na funkciji v.d. direktorke Osnovne škole „Jevrem Obrenović“. Nakon obraćanja Agenciji Školski odbor ove obrazovne ustanove zatražio je od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Filijale Šabac da dostavi podatke o načinu prijave na obavezno socijalno osiguranje vršioca dužnosti direktorke pomenute osmoletke.
-Na osnovu saznanja da je trenutna v.d direktorka Svetlana Stanković prijavljena na obavezno socijalno osigranje, a da je na osnovu odredbi i nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja podneli smo zahtev Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Filijali u Šapcu, kao i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Inspektorata za rad da nam dostavi informaciju na osnovu kog akta, kada i ko je prijavio v.d. direktorku Svetlanu Stanković na obavezno socijalno osiguranje, jer ona nema potpisan ugovor o radu sa školom - rekao je Dragan Prodanović, predsednik Školskog odbora i pozvao nadležne organe da postupaju u skladu sa zakonom.
-Apelujem na ministra Mladena Šarčevića da još jednom razmotri odluku o razrešenju Jelene Jevrić i da poštuje zakon, kao i da poštuje želje učenika, nastavnog kolektiva i roditelja. Na osnovu odgovora ćemo preduzeti naredne korake kako bismo saznali ko je postupao van svojih pravnih okvira i nadležnosti.
Uz obraćanje državnim i lokalnim nadležnim instancama od strane Školskog odbora i Skupštine grada Šapca Gradskoj prosvetnoj inspektorki Šapca dostavljene su i tri potpisane predstavke roditelja učenika Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ zbog, kako se navodi, nezakonite smene Jelene Jevrić i nezakonitog postavljanja za vršioca dužnosti direktorke škole Svetlane Stanković.
-Prosvetna inspektorka obavestila je školu o inspekcijskom nadzoru, koji je započet 21. januara. Nakon inspekcijskog nadzora školi će biti dostavljen izveštaj, a roditelji koji su podneli predstavke će biti obavešteni o daljem postupku prosvetne inspektorke - rekla je načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Tatjana Marković.
Tekst koji je pred vama sadrži dostupne informacije do zaključenja aktuelnog broja. O svim daljim dešavanjima izveštavaćemo blagovremeno.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa