Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(23. januar 2020.)
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Širenje mržnje je nedopustivo

Širenje mržnje je nedopustivo
Natpisi koji su osvanuli u utorak u Šapcu predstavljaju eksplicitni govor mržnje i najviše govore o autorima i kreatorima. Širenje mržnje i netrpeljivosti nedopustivo je i zato oštro osuđujem i izvršioce i one koji su za ovo izdali nalog.
Očekujem da nadležni organi reaguju na adekvatan način, jer je reč o grafitima ispisanim na javnim ustanovama u delu grada koji je pokriven video nadzorom.
Šabac je kroz svoju istoriju i tradiciju umeo da prepozna i osudi svaku netrpeljivost i mržnju, birajući stranu pravih, ljudskih i demokratskih vrednosti. Nemam ni najmanju sumnju da građani Šapca i danas umeju da prepoznaju vrednosti za koje se svako od nas zalaže u svom radu i da će politika koja se krije iza neistina, napada na političke neistomišljenike i prljave kampanje naići na osudu.
Pozivam zato sve učesnike u političkom životu grada Šapca na odgovornost u svemu što govore i rade, jer, govor mržnje i neistina nije samo neprihvatljiv, nego je i kažnjiv. Zato, očekujem efikasan rad svih istražnih organa na utvrđivanju odgovornosti i sankcionisanju počinilaca.

Nemanja Pajić, Predsednik Skupštine grada Šapca

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa