27. februar 2020.27. feb 2020.
PRVO ŠABAC
NASTAVLjA SE SARADNjA IZMEĐU DVA GRADA POBRATIMA

PRVO ŠABAC

U Gradskoj kući, proteklog četvrtka upriličen je prijem za delegaciju Argostolija, predvođenu počasnim konzulom Srbije u Grčkoj dr Viktorom Ruhotasom i novim gradonačelnikom grčkog grada Teofilosom Mihalatosom. Podsećanja radi, povelja o bratimljenju Šapca i Argostolija potpisana je u junu devedeset pete, a tradicija ima smisla samo ako se nastavlja.
- Šabac je jako lep grad. Čim smo došli, posetili smo crkvu Svetih apostola Petra i Pavla i prošetali ulicama. Kao novi gradonačelnik, želim da nadogradim odnos koji već postoji, da napravimo još jedan korak u našoj saradnji i to u oblasti privrede, istakao je Mihalatos.
Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, rekao je da je važan kontinuitet u saradnji i da, i kada se menjaju gradonačelnici, ostaje prijateljstvo između Šapca i Argostolija.
- Drago mi je što postoji obostrana želja bratskih gradova da proširimo saradnju. Pored turizma, kulture i sporta, nameravamo da razmenimo iskustva iz domena ekonomije. Poznato je da je grad Šabac dobio razna priznanja u privlačenju stranih investitora, ali želimo da čujemo i njihova iskustva, naglasio je Pajić.
Stub saradnje dva bratska grada je Viktor Ruhotas, koji je dobio Orden srpske zastave trećeg stepena za razvoj odnosa između Grčke i Srbije.
- Izuzetno mi je drago i počastvovan sam što mi je predsednik Republike Srbije dodelio priznanje. To je velika čast, ali i obaveza, odgovornost da još više radim na razviju i jačanju naših odnosa sa bratskim gradovima u Srbiji, rekao je Ruhotas i dodao da kada dolazi u Srbiju, prvo poseti Šabac.
M.F.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa