27. februar 2020.27. feb 2020.
Izbori u Šapcu i  Paraćinu su važni jer odnekud mora da  krene rušenje vlasti

Izbori u Šapcu i Paraćinu su važni jer odnekud mora da krene rušenje vlasti

Izuzetno je važno da Šabac izađe na lokalne izbore, da Paraćin izađe, a ja bih, da sam opozicija, razmišljala da je uopšte važno da se izađe na lokalne izbore zato što odnekud mora da krene to rušenje vlasti, rekla je istoričarka Dubravka Stojanović gostujući u emisiji RTV Šabac „Dobar, loš, zao“.
Ona je navela da ne veruje u priču o ulicama jer to nije uspelo, a na Filozofskom fakultetu već godinu dana se organizuje tribina „Nije filozofski ćutati“ na koju studenti ne dolaze.
- Znači ako studente ne zanima ovaj protest, a ne zanima ih, ako studenti nisu krenuli za profesorima, a nisu, onda na koju građansku neposlušnost računamo ako ta populacija koja je uvek prva kretala, za sada nije ni trepnula, upitala je Stoajnović.
Na novinarsku konstataciju da je lokal opoziciji bio u drugom planu, Dubravka Stojanović je dodala da je to slika neozbiljnosti jer je navažnije pitanje „šta ću da radim na lokalu“.
- To je važno ne samo za dalji razvoj događaja već da bi pokazali kako može drugačije. I argumenti „držite vlast u Šapcu, nećete da izgubite vlast“, su prazni. Pa nije stvar samo u tome, već i u tome da pokažeš kako može da izgleda jedna sredina i da odatle kreneš da stvarno menjaš i pokažeš da sistem može da bude drugačiji. Zato je to važno, zaključila je istoričarka Dubravka Stojanović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa