27. februar 2020.27. feb 2020.
Savska avenija u novom ruhu
GRADONAČELNIK ŠAPCA I KOORDINATORKA ZA URBANI RAZVOJ POSETILI RADOVE

Savska avenija u novom ruhu

Radovi se trenutno izvode kraj pruge, a ubrzo će početi radovi u ulici Kralja Aleksandra, deonica od raskrsnice sa ulicom Janka Veselinovića, nekih 110 metara, do pružnog prelaza. Neiskorišćena zelena površina preko puta stare kasarne takođe će biti uređena. Jedan deo površine biće povezan sa Savskom avenijom rasadom zelenila. Dok će drugi deo biti pretvoren u duži kanalski sistem
Na prostoru Starog grada u toku je završetak radova na izgradnji Savske avenije. Radovi se izvode po planiranoj dinamici, a lepo vreme ide na ruku građevincima. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i koordinatorka za urbani razvoj grada Ksenija Lukić, posetili su prošlog utorka ovo gradilište.
-Radovi se trenutno izvode kraj pruge, a ubrzo će početi radovi u ulici Kralja Aleksandra, deonica od raskrsnice sa ulicom Janka Veselinovića, nekih 110 metara, do pružnog prelaza. Ova ulica ujedno predstavlja početak ulaza na Savsku aveniju. Oblikovana je kao zelen ulaz, i dobiće dva nova drvoreda. Pešačke staze biće proširene i popločane behatonom. Takođe, u planu je da i kolovoz dobije svoj behaton, kako bi se usporio saobraćaj i naglasio ulaz u parkovski prostor – rekla je koordinatorka za za urbani razvoj grada Ksenija Lukić.
Neiskorišćena zelena površina preko puta stare kasarne takođe će biti uređena. Jedan deo površine biće povezan sa Savskom avenijom rasadom zelenila. Dok će drugi deo biti pretvoren u duži kanalski sistem.
-Izlazimo na reku Savu fantastičnim projektom Sava parka, koji ima 300 hektara prostora za uživanje i dobro druženje. Povezujemo centar grada i reku Savu od koje smo davno pobegli, jer nismo mogli da se obračunamo sa svim izazovima koji su postojali. Bilo da je u pitanju deponija koje više nema, ili poplave i podzemene vode koje nismo mogli da savladamo. Mi smo nagrađeni od „Financial Times“ za saradnju sa poslovnim svetom. Šabac je jedan od deset najboljih mesta u Evropi (malih gradova) za ulaganje i investiranje. Kroz ovaj projekat pokazujemo da je moguće sve te izazove savladati i urediti život na normalan način. Ubrzo sledi kopanje kanalske mreže, izgradnja jezera, uređenje vodotokova unutar nje i naravno kulturni i sportsko – rekreativni sadržaj. Paralelno, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ završava projekat koji je vezan za dva kanala i jezero. Ove godine očekujem izgradnju prvog kanala, a u narednoj drugog – rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Građani ističu da su oduševljeni novim izgledom Savske avenije, ocenivši radove pozitivno.
Naša sugrađanka Nikolija Vidojević kaže da već trideset godina dolazi na Savu. Sada joj Savska avenija izgleda prelepo, kao da je došla u drugu zemlju.
- Ja sam oduševnjena ovim radovima, ostala sam bez teksta. Često sam na reci Savi trideset godina dolazim ovde. Savska avenija izgleda prelepo, kao da sam došla u drugu zemlju – tvrdi Nikolija Vidojević.
Sa njom se slaže i Šapčanka Roksanda Veljović.
-Moja kuma i ja pratimo stalno ove radove. Neverovatnom brzinom je sve završeno. To pozdravljamo – navela je građanka Roksanda Veljović.
Izgradnja Savske avenije biće završena do kraja marta, kada će najzad savsko priobalje zaživeti kao šetalište pored reke.
M.G.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa