2. april 2020.2. apr 2020.
Vrtić iz realnog u virtuelni svet
AKTIVNOSTI “POLETARACA” NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Vrtić iz realnog u virtuelni svet

Virus Kovid 19 zatvorio je polovinom marta vrtiće u našoj zemlji. Zatvorila su se tada i vrata PU “Poletarac” u Koceljevi. Prekinuto je druženje mališana i učenje kroz igru i zabavu. Zapravo, edukativni sadržaji za predškolce preneti su iz realnog u virtuelni svet, na društvene mreže. Započeto je on line druženje, igranje i učenje.
Najmlađima je ponuđen bogat sadržaj. Od vežbica, preko pesmica, pričica i ilustracija, do brojnih radionica, poput kulinarskih.
–Mi smo se od samog početka ove situacije organizovali i ponudili deci on line edukativne i zabavne sadržaje. Važno je održati vezu između dece i vrtića, zadržati kontinuitet u radu- poručila je direktorka koceljevačkog vrtića Gordana Mijailović.
Jedna od koordinatorki, vaspitačica Jasmina Paunović, objasnila je da se svi sadržaji i predlozi na određene teme plasiraju ostalim vaspitačima u saradnji sa još jednom koleginicom, a zatim ih oni dele u svojim grupama i fejsbuk profilima kako bi deci dali zadatke i roditeljima pružili ideje za animiranje najmlađih.
–Zatim, oni nam šalju povratnu informaciju o obavljenim zadacima u formi fotografije ili video zapisa u kojem nam recituju, pokazuju svoje crteže i napravljene predmete, pričaju priče...U toku dana stiže zaista mnogo radova i svi su uključeni u ovaj projekat- rekla je Paunović.
Iako rado prihvataju ideje koje iz obdaništa stižu do njih preko maminog telefona, šestogodišnji blizanci Vasilije i Pavle jedva čekaju da se vrate u vrtić.
Kako kažu, mnogo im nedostaju drugari i vaspitačice. –Naravno da je za decu najbolje da vreme provode u vrtiću, u druženju sa svojim drugarima u realnom svetu. Ali, situacija je takva da to trenutno nije moguće. Kao i uvek, “Poletarac” je na visini zadatka. Odmah su se prilagodili novonastaloj situaciji i ako je nešto dobro onda je to što su se roditelji, čini mi se, malo više aktivirali i zajedno sa decom rade, posvećuju im više pažnje. O tome svedoči i sadržaj grupe na temu obavljenih zadataka- izjavila je u ime roditelja Ivana Pantelić.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa