14. maj 2020.14. maj 2020.
Evropski uzor
Novi izgled centralnog gradskog naselja

Evropski uzor

Značajan deo rekonstrukcije naselja Benska bara je završen. Kolovozi, trotoari, parkovi za decu su potpuno novi, osim estetskog i vizuelnog efekta, saobraćaj je bezbedniji za sve učesnike.
-Zahvaljujući tome što grad Šabac ima jednu od najefikasnijih i najmanjih administracija uspeli smo ostvarimo značajne uštede i taj novac investiramo. Te uštede su nam omogućile da u prethodnoj i ovoj godini investiramo 15 miliona evra. Jedan značajan deo je opredeljen za investiciju u Benskoj bari. U ovom naselju u toku su radovi, a po završetku dobiće potpuno novi, savremen i evropski izgled. Tu će biti novi trotoari, saobraćajnice, nova autobuska stajališta, biciklističke staze, novo zelenilo - rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović. Dodao je i da će u narednom periodu ceo Šabac biti kao Benska bara.
-Sada uređujemo ovaj deo i on će biti primer kako će ceo grad izgledati. Možemo to da uradimo, jer smo na javnim nabavkama ostvarili najbolje cene građevinskih radova u Srbiji. Odnosimo se odgovorno prema svakom dinaru u budžetu. Sve zelene površine ćemo obnoviti i pozivam građane da daju sugestije o postavljanju mobilijara.
Jedna od ulica koje su u okviru rekonstrukcije je i Dr Andre Jovanovića. Ona će poprimiti novi izgled, ali što se tiče pravila kretanja u saobraćaju neće trpeti značajne izmene.
-Saobraćaj u ulici dr Andre Jovanovića će postojati i dalje, biće jednosmeran, kao i do sada, u suprotnom smeru u odnosu na ulicu Kralja Dragutina. Zbog behatona će se odvijati usporeno, ali to je zbog bezbednosti mališana koji dobijaju novo igralište.
Zelenović je dodao da, iako država lokalnoj samoupravi još uvek duguje značajna sredstva, odgovorno upravljanje donosi stabilnost i sredstva iz kojih mogu da se realizuju značajni projekti.
-Gradu republička vlast duguje 30 miliona evra, 30 miliona evra našeg novca. Sve što radimo je borba za moderan izgled grada Šapca i želimo da budemo primer kako jedna lokalna samouprava može mnogo da uradi sa svojim novcem. Verujem da takav stav i takvu slobodu vredi braniti - zaključio je gradonačelnik Šapca.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa