10. septembar 2020.10. sep 2020.
vk šabac mart 2020: foto V. Aleksić

vk šabac mart 2020: foto V. Aleksić

VATERPOLO: SEZONA 20/21.

Veliki protiv velikih

Prvi put šabački vaterpolo u dva celosezonska ranga. Na domaćoj sceni u Šapcu svi evro šampioni iz Srbije. Uz njih i dva tima koja podržavaju nekadašnji/sadašnji reprezentativci
Svi domaći trofeji u kolekciji, zvanje šampiona Srbije u dve kategorije, finalni turniri u preostalim uzrastima, uslovi i brojnost dece u školi, kao i činjenica da je jedini klub osim Partizana i Zvezde koji je osvojao titulu u Srbiji, svrstavaju VK ŠABAC među velike klubove srpskog vaterpola. U ovoj sezoni, na dva fronta, svi veliki moćni, tradicijom i/ili aktuelnim kvalitetom igraće na Gradskom bazenu, naspram „Šapca“ ili drugog tima ovdašnjeg kluba, sastavljenog od mlađih kategorija SAVE.
Usled epidemije naredne sezone će Regionalna liga biti organizovana u skraćenom formatu, no iako će u fokusu biti domaći nivo, biće ovo posebna sezona gde velikani neće zaobići naš grad. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da ponovo tribine budu pune, a u bazenu će se sa „čivijašima“ boriti i truditi da im skinu skalp dva nekadašnja šampiona Evrope, potpuno oporavljeni Partizan i Crvena Zvezda, vicešampion Evrope, kao i pobednik LEN kupa Radnički Kragujevac, verovatno klub sa najvećim budžetom i izuzetnim sastavom. U Srbiji na evro sceni još znači Bečej, takođe nekada najbolji u Evropi. Oni su danas daleko od domaćeg vrha, ali će doći na Gradski bazen, posle decenije i po, sada kao rivali „Save“ u Prvoj B ligi. Vojvodina je pre nešto manje od jedne decenije igrala Ligu šampiona nekoliko sezona, a i ona će, naravno, biti naspram naše ekipe tokom jeseni i proleća.
Poslednjih godina sve više domaćih vaterpolista pomaže klubove u Srbiji, te tako ćemo u Šapcu gledati Novi Beograd, čije rukovodstvo predvodi Aleksandar Šapić, a na mestu trenera je Vladimir Vujasinović, trener sa pet domaćih titula i tri trenerska nastupa na završnim turnirima Lige šampiona. U sastavu su velika imena sa reprezentativnim iskustvom. Novi Beograd će na megdan Šapcu, dok će pančevački Vind sport klub iza kojeg stoji Nikola Rađen na Gradskom bazenu voditi bitku sa mladim igračima Šapca, članovima Save. Raspored rivala u novoj sezoni igrači „Save“ će saznati danas. Liga startuje 10. oktobra. Šabac u Prvoj super ligi, 26. septembra igra derbi protiv Radničkog u Šapcu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa