17. septembar 2020.17. sep 2020.
Dobročinstvo usmereno na obrazovanje i mladost
UDžBENICI I TORBE ZA ĐAKE, KOMPJUTER POKLON ŠKOLI

Dobročinstvo usmereno na obrazovanje i mladost

U ovom izdvojenom odeljenju OŠ „Mića Stanojlović“ nastavu pohađa ukupno šestoro mališana, od kojih je dvoje prvi put selo u đačku klupu. Samo jedno dete prati nastavu za drugi razred dok su tri učenika sada četvrti
Nakon kompletnog renoviranja škole i izgradnje sportskih terena u Zukvama pre dve godine, bračni par Maksimović nastavlja da pomaže školovanje dece iz ovog koceljevačkog sela. Naime, Zorica i Zoran su za novu školsku godinu svim učenicima obezbedili komplet knjiga ali i kompjuter za školu, dok je knjižara „Integra“ đacima darivala školske torbe.
U ovom izdvojenom odeljenju OŠ „Mića Stanojlović“ nastavu pohađa ukupno šestoro mališana, od kojih je dvoje prvi put selo u đačku klupu. Samo jedno dete prati nastavu za drugi razred dok su tri učenika sada četvrti.
Njihova učiteljica Jasmina Nedić ističe da su osnovci veoma zainteresovani za učenje.–Najviše volimo srpski i matematiku. Jedva čekamo da u školu pođu i dva drugara koji su sada u predškolskom- kažu dve učenice prvog razreda, imenjakinje Danijele.
Zahvaljujući dobročinstvu nesebičnih ljudi dečja graja se razleže selom jer su sportski tereni za mali fudbal i košarku u okviru škole osvetljeni reflektorima te su u večernjim satima puni dece koja se rekreiraju i upućuju na zdrave stilove života. Donatore i školu podržala je i lokalna samouprava koja je obezbedila sredstva za popravku krova. U praksi se pokazalo da je ova škola, sa ljudima koji žele da ulaže u mladost i obrazovanje, dobar primer za oživljavanje i opstanak sela.
V. B.

Najnoviji broj

23. septembar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa