1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Demokratsku stranku  otima Aleksandar Vučić
KOMENTAR GRADONAČELNIKA ŠAPCA NA IZBORE U DS

Demokratsku stranku otima Aleksandar Vučić

Komentarišući najnovije događaje unutar Demokratske stranke, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović za Nova.rs ističe da je reč o otimanju te političke organizacije od njenih legitimnih predstavnika, te da je za to odgovoran predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Prema rečima Zelenovića, prethodnog dana se ništa nije promenilo u Demokratskoj stranci, osim što je određena grupa pokušala nelegalno da preuzme tu partiju.
“Desio se pokušaj otimanja i suština je u tome da Vučić to radi. Kao što otima izbore, tako sad otima i stranke. Sutra će isto tako da nam otima i kuće i stanove. Mi se moramo tome suprotstaviti”, naveo je Zelenović.
On dodaje da je Lutovac odlično postupio kad je odlučio da se sastanke sa delom članstva sa kojim se nalazi u sukobu.
“Koliko znam, njima je ponuđeno da se organizuju fer i pošteni izbori i da se sve uradi onako kako treba. Meni je to bio dobar signal, jer niko ne može da ima nešto protiv poštenih izbora u Demokratskoj stranci. Prema informacijama koje ja imam, to što se tamo dogodilo nije po zakonu. A ja to ne mogu da podržim, jer se protiv takvih stvari sve vreme borim”, naveo je Zelenović.
Podsetimo, Branislav Lečić pobedio je prethodne večeri na izborima u Demokratskoj stranci (DS), na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje. Zbog toga su čelni ljudi DS uputili dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja je organizovala izbore za predsednika DS.

Nova rs/ Vojislav Milovančević

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa