1. oktobar 2020.1. okt 2020.
foto: FK mačva (zvanični sajtt)

foto: FK mačva (zvanični sajtt)

FUDBAL: SUPER LIGA

NOVI STRAH, NOVA NADA

Voždovac u usponu forme, Mačva u nizu loših rezultata. Svaki bod važan uz uslov da se nešto promeni. Poslednje kolo pred novu pauzu
Svaki bod je važan, ako može da se osvoji, jednostavno neki značajaniji pomak nije realan u ovom trenutku i pri sadašnjem stanju stvari. Odmiče sezona, već je „frtalj“ odsečen, a ništa ne izgleda obećavajuće za MAČVU. Umor stiže najstandardnije, dok alternative ne postoje, bar ne one sa dovoljno iskustva. Bod je svaki veliki, ne zbog nekog podviga, niti sigurnosti na tabeli, već kao čuvanje nekakve nade, kada i ukoliko se situacija u klubu promeni i stignu neke kvalitetne novajlije, jer su apsolutno neophodne. Uz umor, lakše povrede, polako se pridružuju i žuti kartoni.

ČUKARIČKI – MAČVA 4:0 (1:0)
Beograd. Bez publike. Glavni sudija: Bojan Nikolić; pomoćnici: Dimitrijević i Minić. STRELCI: Ostojić u 35, Kajević u 53, Birmančević 73. i Ndijae u 90. minutu. ŽUTI KARTONI: Rakonjac i Ostojić (Čukarički).
ČUKARIČKI: Petrović, Rakonjac (Endijae), Kamenović, Kajević, Savić (Vidosavljević), Ćirković, Ostojić, Pantić (Šarić), Šapić (Tošić), Birmančević (Nikčević), Lukić.
MAČVA: Gordić, Ivić, Obrovac (Knežević), Ortiz (Šušnjar), Marković, Dabić (Pejović), Mijailović, Dukić, Zukanović (Trimanović), Ristivojević, Božić (Vujčić).


Novi ciklus mečeva pred reprezentativnu pauzu zaokružiće gostovanje VOŽDOVCA u Šapcu. Jedno je nada, dok je realnost ubedljivi porazi od TSC i Čukaričkog. Šta je realno protiv Voždovčana? Treba priznati da trenutno nema tima koji se Mačve pribojava i gde je realno da „crveno-crni“ pobede. U sastavu „zmajeva“ su se već nametnule novajlije: Stanković i Gajić, iskusni defanzivci, kao i Putničanin, odnosno golman Preković. Od ranije su tu reprezentativac Litvanije Lacikas, Ajdinović i Živković. Nišić i Stojčev su udarna snaga po pitanju efikasnosti. Iako je trener Aničić deo prethodne sezone predvodio Voždovčane, malo igrača je ostalo iz te zime.
Nedavnih 5:0 protiv Radničkog na „krovu“ budi strepnju, kao i činjenica da su na gostovanju savladali dva tima koja su u rangu Mačve u borbi za spas, Inđiju i Rad. Voždovčani su odlični na svom terenu, u gostima dovoljno dobri da verovatno neće morati da brinu oko opstanka. Svaku drugu stabilnost imaju, kao i odlične uslove, što ih čini jednim od organizovanijih klubova u Srbiji. Trener je takođe mladi Jovan Damnjanović, doskorašnji sportski direktor u klubu.
Mačva sa začelja dočekuje ovaj duel i sa teretom, ne samo poslednjeg mesta, već i najneefikasnije ekipe. Očekivanja nikada nisu bila manja, što može biti rasterećenje ili opterećenje. Uz neko dobro pojačanje, ništa nije izgubljeno, bez toga malo šta je preostalo.

D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa