22. oktobar 2020.22. okt 2020.
Obećanja  predsednika
MAČVANI S NESTRPLjENjEM OČEKUJU ZAVRŠETAK PROJEKTA KANALIZACIJE

Obećanja predsednika

Prvo u kampanji SNS , koju je bazirao na “Budućnosti Srbije”, a potom i nedavno, prilikom promocije programa investicionog razvoja do 2025. predsednik Aleksandar Vučić, obećao mačvanima završetak dugoočekivane kanalizacione mreže. U opštini Bogatić, predsednik Milan Damnjanović ocenjuje Vučićeve optimističke izjave kao postepeno pretvaranje višedecenijskog sna u stvarnost
Od iskopavanja prvih kubika zemlje, kod Banovog Broda, za polaganje kanalizacionih cevi namenjenih realizaciji vrednog projekta izgradnje kanalizacione mreže koji bi obuhvatio sedam naseljenih mesta sa oko 20.000 žitelja u opštini Bogatić, prošlo je više od dve decenije. Do sada je urađeno, najblaže rečeno pola posla. Postavnjene su kanalizacione cevi za glavni kanalizacioni kolektor u dužini od oko 17 kilometara. Predstoji još dosta posla, a svojevremeno je “prošao” i opštinski samodoprinos u kome su prikupljena sredstva namenjena baš za ovaj projekat, kako je istaknuto zdravlja vredan.

Pored sekundarne kanalizacione mreže, za svakog korisnika posebno, ostalo je da se uradi i veoma skupa fabrika za prečišćavanje otpadne vode, koja je planirana za izgradnju neposredno pored recepijenta. Sva dosadašnja obećanja i lepe želje nisu urodile plodom, bez obzira na nedvosmislene tvrdnje stručnjaka da je očuvanje zdrave životne sredine, na pomenuti način imperativ vremena. Treba li samo podsetiti da skoro svako domaćinstvo u ovoj opštini ima septičku jamu, a neka i više, koje po rečima zdravstvenih radnika predstavljaju svojevrsne “tempirne bombe”. Bilo je sporadičnih slučajeva pojave zaraze, a na više mesta je utvrđeno da je voda neispravna za piće.

Obećanje Mačvanima povodom konačnog završetka i stavljanja u funkciju projektovanog kanalizacionog sistema stiglo je nedavno sa najvišeg mesta u državi, od predsednika Aleksandra Vučića. Prvo u kampanji SNS koja prvenstveno aludira na budućnost Srbije, a potom i prilikom obrazlaganja Investicionog plana Srbije do 2025. opštinu Bogatić, svrstao u 72 u Srbiji, gde se planira izgradnja kanalizacione mreže. Naravno, svugde je ona od životnog značaja i znači, nema sumnje privlačenje budućih investitora.
- Ovo su dramatične promene. Ovo je život, Srbija 2025, izjavio je između ostalog Vučić.
U opštini Bogatić predsednikove reči su prihvaćene s oduševljenjem.

- Nema potrebe da govorimo o značaju koji će jedna ovakva investicija imati za našu opštinu i sve njene građane. Ono što je bio višedecenijski san svih nas, polako ali sigurno se pretvara u stvarnost, kaže predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.
Predsednikovo obećanje savršeno se dobro uklapa i u odgovor na pitanje šta mlade najviše motiviše da ostanu i stvaraju u zemlji. Odgovori su jasni: stalno zaposlenje, krov nad glavom, osećaj psihološke i materijalne sigurnosti.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa