12. novembar 2020.12. nov 2020.
Grad puna podrška Jazakiju
Sastanak predstavnika „Jazakija“ i rukovodstva GŠapca

Grad puna podrška Jazakiju

Predstavnici Grada i kompanije “Jazaki” razgovarali su u Gradskoj kući o poslovanju ove kompanije u Šapcu i o planovima koje ovaj privredni subjekt ima u narednom periodu. Kako je istakao gradonačelnik dr Aleksandar Pajić bio je ovo njegov prvi sastanak na novoj funkciji sa predstavnikom neke od kompanija koje posluju u gradu.
- Kao prvog gosta od kompanija koje posluju na teritoriji grada pozvao sam gospodina Korkuta, generalnog menadžera kompanije “Jazaki” sa svojim saradnicima da dođe u Gradsku kuću i da razgovaramo o planovima “Jazakija” u narednom periodu. Čuli smo dobre vesti da fabrika ima ugovor sa Mercedesom do 2023. godine i da je interes da oni taj ugovor prošire do 2030. godine. Čuli smo da je njihov interes da ostanu u gradu Šapcu u narednih 15 godina i da je to siguran posao za više od 3.000 naših sugrađana. Hteli smo da vidimo razmišljaju li o razvojim planovima i čuli takođe da u tom smeru kompanija “Jazaki” razmišlja, ali da će to na osnovu ispitivanja tržišta i zainteresovanosti kupaca odlučiti u narednih šest meseci do godinu dana. Dakle, postoje dugoročni planovi i mi smo zainteresovani kao Grad da kompanija “Jazaki” ima dobre uslove kako bi sugrađani imali siguran posao i bili zadovoljni njime - rekao je Aleksandar Pajić i dodao da trenutno u “Jazakiju” radi više od 3.000 ljudi, a da u kompaniji redovno prate tokove na tržištu i na osnovu toga donose odluke o eventualnom proširenju kapaciteta.
-Ovo je maksimalan kapacitet. Preko 3.100 zaposlenih ima danas kompanija “Jazaki”, međutim oni su zainteresovani u narednih šest meseci do godinu dana će doneti odluku ispitujući tržište da li možda proširuju svoje kapacitete sa nekom drugom fabrikom, ali to nisu pojedinosti o kojima sada možemo da pričamo zato što tako velika i renomirana svetska kompanija to radi dugoročno i kada bude izvesno mi ćemo se našim sugrađanima obratiti da znaju da su dobre vesti na pomolu, ali ono što je sada bitno da je kompanija zadovoljna saradnjom sa Gradom i da će nastaviti svoju proizvodnju onim tempom koji je predviđen.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa