Info

12. novembar 2020.12. nov 2020.
Beogradski imperativi
RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Beogradski imperativi

Sinoć je, ako nije bilo neočekivanih događaja, u Šapcu gostovao beogradski OBILIĆ nošen imperativom pobede da bi se vratio u borbu za plej of, ali ga je dočekala šabačka ekipa jednako osuđena na teret moranja, kako ne bi ugrozila svoju plej of poziciju. Ne znamo ko je na praznik odneo pobedu, vi znate, ali bez obzira na ishod, jednako je obavezna pobeda nad CRVENOM ZVEZDOM tokom vikenda. Sa dve pobede bi se učvrstio tim među četiri, ostvario bi niz od tri trijumfa i rasterećenije ušao u drugi deo B grupe. Jasno je da će, bez obzira na sve probleme, povrede važnih igrača, sve osim plasmana u plej of biti neuspeh. Olakašavajuća okolnost je da se bodovi ne prenose u doigravanje, te nema velike razlike između prvog i četvrtog mesta 7. februara, ali je između četvrtog i petog granica uspešne i neuspešne sezone.

Iako navijači „crveno-belih“ to neće priznati, ali samo je prekid i odluka o proširenju spasio čuveni tim da prvi put u istoriji ispadne u niži rang. Jedcnostavno bili su najslabiji tim u ligi. Dobili su šansu i izuzetnog, harizmatičnog trenera, svoju legendu i nekadašnjeg igrača Metaloplastike Žikicu Milosavljevića i već ove sezone to je znatno ozbiljniji tim. Vratili su iz Šapca Viktora Matičića, izdvajaju se Horvat i Kovačević. Do sada su ostvarili polovičan učinak, pobedili gde je bilo realno, izgubili gde se to moglo očekivati. Kovid je sprečio gradski derbi sa Obilićem.
Susret Zvezde i Metaloplastike nije derbi dva najbolja tima u ovom trenutku, ali je rukometni večiti derbi, a tu pobeda znači više od dva boda. Ipak, sudbinu kroji Kovid i sve najave možemo početi i završiti sa Bože zdravlja.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa