12. novembar 2020.12. nov 2020.
Stipendije najboljim akademcima
Konkurs za studente Grada Šapca

Stipendije najboljim akademcima

Nagradne stipendije za najuspešnije studente. Podrška i podsticaj Grada. Konkurs otvoren do 27. novembra
Kao vid podrške i podsticaja Grad Šabac će najboljim studentima dodeliti stipendije. Predviđeno je da 17 akademaca završnih godina državnih fakulteta, sa prosečnom ocenom većom od 9,20 budu dobitnici, kao i troje onih koji stiču diplome deficitarnih zanimanja. Sredstva opredeljena za ovu namenu su tri i po miliona dinara iz gradskog budžeta.
-Želimo da mladima olakšamo studije, odnosno materijalne troškove koje imaju. Stipendiramo najbolje sa prosekom iznad 9,20, njih 17, i potrebno je da budu studenti najmanje treće godine. Kada je reč o stipendijama za deficitarna zanimanja nije važan prosek, već oblast studija. Ustanovili smo da su Mačvanskom okrugu, odnosno Šapcu potrebni profesori matematike i hemije, te su stoga dve stipendije namenjene budućim profesorima matematike i jedna profesoru hemije. Grad Šabac brine o svojim najboljim studentima i siguran sam da će ovo biti dodatna motivacija za naše mlade da budu još bolji.Na sajtu Grada je dostupan oglas kako bi mogli da se prijave, a ako imaju neku nedoumicu mogu se obratiti Odeljenju društvenih delatnosti- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić nakon sastanka sa šefom Odseka sa dečju i socijalnu zdravstvenu zaštitu Draganom Milosavljević i načelnicom Odeljene društvenih delatnosti Anom Marinković.
Detalji konkursa dostupni su na zvaničnom sajtu Grada Šapca (šabac.rs), kao i u izdanju Glasa Podrinja. Rok za prijave je 27. novembar.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa