Info

12. novembar 2020.12. nov 2020.
Foto: V. A.

Foto: V. A.

VATERPOLO: SUPER LIGA

BOŽE ZDRAVLjA, BIĆE UTAKMICE

Kovid ne odustaje, remeti sve, a ni sport nije imun. Rastrzana tabela nerealna slika. Šapcu odložene već dve važne utakmice. Nišlije pretendent na poziciju pet. Rezultati u skladu sa očekivanjima
U vreme epidemije ništa nije izvesno i upitno gotovo do dana odigravanja utakmice. Nišlijama su već odložene dve utakmice, jer se nekoliko igrača borilo sa Kovidom, vratili su se protiv Zemuna. Šapčani su mogli sada imati jasniju sliku posle utakmice protiv Crvene Zvezde, ali je i nju virus odložio, virus u redovima beogradskog kluba. Zbog svega, treba započeti rečenicu po narodnoj uzrečici: ”Bože zdravlja, uskoro će ponovo šampion Srbije u bazen”.
Nosilac epiteta šampiona Srbije imao je još jedan slobodan vikend, van planova i rasporeda, ali posmatrano s pozitivne strane, doneo je dodatni oporavak nekoliko rovitih igrača i meč protiv Naisa je prilika da Emil Nikolić ponovo ima većinu igrača na raspolaganju. Tradicija, kvalitet i kvantitet je, treba realno govoriti, apsolutno na strani šabačkih vaterpolista. Nišlije su umele da zadaju probleme u jednoj, dve četvrtine utakmica u Špacu, ali nikada pobeda domaćih nije dolazila u pitanje. Prvi susret se dogodio već u proleće 2016. godine, a bili su često rivali i u narednim sezonama kroz plej of, kao i jedno vreme u Regionalnoj A2 ligi. Odigrali su sedam međusobnih mečeva i Šabac je pobedio sedam puta.

Ove sezone Nišlije su u borbi za poziciju pet. Poraz od Partizana uz solidan otpor i poslednji kiks protiv Zemuna poremetili su taj put, ali mesto u Evropi još nije nedostižno. Motiva sigurno neće nedostajati. Tim je sličan kao prethodne sezone, okosnica su: Šilj, Milošević, Lazić, Đorđević, Stjepanović, uz ozbiljna pojačanja, nekadašnjeg igrača Šapca Marka Bolovića i centra Stamatova, bivšeg člana Crvene Zvezde. Iza Niša su četiri utakmice, pobede u skladu sa očekivanjima, nad Starim Gradom i Banjicom, očekivani poraz u Beogradu od Partizana i remi protiv Zemuna kada su u poslednjem napadu ostali bez dva boda. Tragaju za iznenađenjem dok gledaju ka poslednjem kolu i utakmici protiv Vojvodine. Preostali mečevi protiv Radničkog, Novog Beograda, odložen protiv Crvene Zvezde ne izgledaju kao neki gde se Nais može nadati uspehu.

Do polusezone Šapčane očekuje: Nais u Šapcu, Zemun u Zemunu i veliki derbi protiv Novog Beograda. Tome treba pridodati dva odložena meča protiv Partizana i Crvene Zvezde, kao i decembarske kup izazove, četvrtfinale, odnosno, ukoliko ne bude iznenađenja, finalni turnir na izmaku kalendarske godine. Bože zdravlja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa