26. novembar 2020.26. nov 2020.
NA DNEVNOM REDU 50 TAČAKA
ODRŽANA NOVA SEDNICA SKUPŠTINE NAKON SKORO TRI MESECA

NA DNEVNOM REDU 50 TAČAKA

Manje od sat vremena bilo je dovoljno odbornicima da na prošlonedeljnoj skupštinskoj sednici razmotre i usvoje čak 50 tačaka dnevnog reda. Na brzinu rada uticalo je objedinjavanje u raspravi svih sličnih tačaka, dok se glasanje obavljalo za svaku ponaosob
Na samom početku, nakon utvrđenog kvoruma, odbornici SPS predložili su da se u lokalnom parlamentu tom prilikom razgovara o zagađenosti vazduha i ekološkoj situaciji u Koceljevi jer je u ovoj opštini, kako je rekao Čedomir Janković, “vazduh nemoguć za disati, a svako šesto dete boluje od nekog oblika astme”.
Međutim, kako predlog opozicije da se pod dopunskom tačkom raspravlja o ovoj temi nije dobio podršku većine, dva prisutna odbornika SPS napustila su sednicu, ali tek pošto se predlagač obratio odbornicima SNS i poručio da nije iznenađen neprihvatanjem predloga.
–Ovo je nekakva standardna procedura vašeg načina učešća u radu ovog doma. Molim medije da prenesu da odborničku grupu SNS u Koceljevi ne interesuje kakav im vazduh deca udišu. Tako da ja ne bih više učestvovao u ovoj manifestaciji besmisla- poručio je Janković za skupštinskom govornicom i napustio salu, te nije imao priliku da čuje mišljenje kolege odbornika iz vladajuće većine Jovana Senića kao i predsednika opštine Koceljeva Dušana Ilinčića koji su izneli stav da je o ovoj temi važno pričati, ali ne na toj, već na nekoj od narednih sednica, za koju stručna lica mogu da sačine i dostave neophodan materijal sa relevantnim činjenicama na osnovu kojih se može voditi konstruktivna rasprava i doneti najbolje rešenje.
Na dnevnom redu našle su se brojne odluke poput onih o donošenju naziva ulica, zaseoka i trgova, javnoj rasveti, parkiralištima, o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama. Usvojeni su i izveštaji o radu za prošlu kao i planovi za tekuću godinu brojnih preduzeća i ustanova među kojima su komunalno preduzeće, vaspitno-obrazovne, socijalne i zdravstvene ustanove.

POČELA IZGRADA ULICE U PODBARAMA
Odgovarajući na odborničko pitanje o konačnom izgledu ulice u naselju Podbare čija izgradnja je započela, predsednik opštine Dušan Ilinčić rekao je da je predviđeno asfaltiranje u celoj dužini od oko kilometar, te da je reč o veoma kompleksnoj trasi.
–Sa desne strane predviđen je trotoar u celoj dužini. Takođe, projektom je predviđeno i rešavanje kanala koji je bio dugogodišnji problem, takođe u celoj dužini, s tim što će se nivelisati pad kanala ka Tamnavi i radiće se odvodni kanal i sa leve strane kolovoza, da bi se prevazišli problemi svih voda, pogotovo podzemnih i onih koje se slivaju sa brda. Što se tiče rešavanja kanalizionog dela, pričamo o fekalnoj kanalizaciji, izvođač radova je dužan da izvede iz osovine puta i sa leve i sa desne strane cevi za buduće priključke, odnosno sabirne kolektore. Izrada projekta trajala je šest meseci i sagledavali smo sve stvari, probleme i izazove, sve kritične tačke u samom naselju koji nije bez razloga nazvan Podbare jer je niži od dela Tamnave i to stvara ozbiljne probleme. Mislim da ćemo taj dugogodišnji problem na adekvatan način rešiti- poručio je Ilinčić.

IMENOVANI NOVI ŠKOLSKI, UPRAVNI I NADZORNI ODBORI
Petnaestak tačaka dnevnog reda odnosio se na razrešenje starih a potom i na imenovanje novih članova odbora u preduzećima i ustanovama na području koceljevačke opštine.
Novi član Upravnog odbora PU “Poletarac” iz reda lokalne samouprave, umesto Maje Teodorović, biće Dušica Stanić iz Koceljeve.
Do izmena je došlo i u Nadzornom odboru JKP “Progres” u kojem su za nove članove iz reda lokalne samouprave, odnosno zaposlenih, imenovani Vladimir Matić i Branka Dojić, dok će funkciju predsednika ubuduće obavljati dosadašnji član odbora Goran Senić.
Novi mandat u Školskom odboru Srednje škole iz reda zaposlenih dobili su Zoran Pušić iz Draginja, Borisav Popović iz Koceljeve i Jelisavka Cvetinović iz Jelenče. Na predlog Saveta roditelja članovi odbora su Miroslav Milivojević iz Družetića, Danijela Jović i Snežana Štajnauer iz Koceljeve, dok će interese lokalne samouprave u ovoj obrazovnoj ustanovi zastupati Cano Novalić iz Donjeg Crniljeva, Vladimir Belenzada i Zorica Filipović iz Koceljeve.
Novoimenovani Upravni odbor Biblioteke “Janko Veselinović” čine predsednik Dragica Petković i članovi iz reda lokalne samouprave Milenko Marković i Marko Nedeljković a iz reda zaposlenih Jasmina Gajić iz Pambukovice i Bosiljka Pavlović iz Koceljeve. Uloga predsednika Nadzornog odbora ove ustanove poverena je Josipu Pašiću iz Koceljeve dok će članovi biti Rade Radovanović iz Svileuve i Zoran Živanović iz Koceljeve.
Odbornici su verifikovali i predlog novoimenovanog Upravnog odbora Centra za socijalni rad u kojem će predsednik biti Jasmina Milošević iz Koceljeve a članovi su, na predlog lokalne samouprave, Snežana Gajić i Hranisav Vasiljković a iz reda zaposlenih Željko Radosavljević i Slavica Milinković. U Nadzornom odboru funkciju predsednika obavljaće Tomislav Pavlović iz Koceljeve dok će članovi iz reda lokalne samouprave, odnosno zaposlenih biti Đorđe Todorović i Vaska Mihailović.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa