26. novembar 2020.26. nov 2020.
Onlajn melodija uspeha
Prijem za Luku Petrovića u Gradskoj kući

Onlajn melodija uspeha

Iza mladog Luke Petrovića, učenika druge godine Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ je više od 40 takmičenja, ali trag velikog dostignuća iz Austrije jači je od svih prethodnih priznanja. Epidemiološka situacija nije dozvolila da se talenti gitare sveta okupe u Austriji, ali organizator nije želeo da prekine tradiciju dugu 22 godine, te je organizovao onlajn festival „Alorio Diaz“. Luka je jedan od 120 učesnika koji je posla pet kompozicija. Žiri je strog, odlučio se da dodeli samo po jednu prvu, drugu i treću nagradu, a baš drugu je zaslužio naš mladi sugrađanin.
-Ovo je najjače takmičenje na kojem sam učestvovao. Izuzetni umetnici su se odlučili da iskažu svoj dar, jer je reč o prestižnom festivalu. Velike zasluge za uspeh ima moj profesor Stevan Jović. Sviram od devete godine, kada sam upisao Muzičku školu, iz Amerike se vratio u Šabac. Prvobitni plan je bio da se upišem kod drugog prfesora, ali nije bilo mesta, međutim od prvog časa me je profesor Jović razumeo, shvatio moj muzički put, uvek je uz mene, na svakom takmičenju i bez njegovog truda ne bi bilo ni rezultata – rekao je mladi umetnik iz Šapca.Dar za muziku poneo je iz porodice, deda i otac su se bavili muzikom, a na tom polju su svoje ispunjenje pronašle i dve starije sestre koje pohađaju Muzičku akademiju, jedna emocije iskazuje na violi, druga daruje srce solo pevanju. Susedi vole kada se svo troje okupe, jer čine orkestar koji donosi užitak svima dok nastupa zajedno, za svoju dušu. Iako je tek srednjoškolac, Luka želi da muzika (p)ostane njegov život, zadovoljstvo, hobi, profesija, sve u jednom.
-To je deo mene, od devete godine sam zakoračio u svet gde želim da ostanem do kraja. Posle srednje škole želim da upišem Muzičku akademiju u Novom Sadu, potom i master ukoliko se ukaže prilika, da sviram, nastupam, a takođe i kasnije prenosim znanje drugima – dodaje Luka Petrović.
Osvajača druge nagrade na prestižnom takmičenju i njegovu majku u Gradskoj kući ugostili su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i gradski većnik Bojan Damnjanović.
-Grad Šabac će uvek podržavati mlade i talentovane ljude. Ovo je veliki uspeh za Luku, Muzičku školu, ali i naš grad. Želim da pokažem kako će svi mladi, ambiciozni koji imaju velike ciljeve i spremni su da vredno rade na njihovom ostvarenju biti podržani od strane Grada. Pored stipendija za mlade talente, postoji načina da se odužimo znamenitim Šapčanima za koje sam uveren da će ostaviti trag u istorji Šapca. Siguran sam da sa ovim mladim ljudima treba raditi i biti svakodnevna podrška da bi oni istrajali na svom životnom putu – rekao je dr Aleksandar Pajić.
D.B.

Najnoviji broj

14. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa