26. novembar 2020.26. nov 2020.
Država umesto pomoći da vrati dug
BOŽIDAR KATIĆ, PREDSEDNIK GRUPE GRAĐANA „OPSTANAK“

Država umesto pomoći da vrati dug

„Grad je pokazao da može da funkcioniše i bez toga što mu, po Zakonu, pripada, a sada nam je, izgleda odjednom, potrebna pomoć“, Božidar Katić
Komentar na treću sednicu Skupštine Grada dao je i Božidar Katić u ime liste „Metla – Opstanak“ koja je sve vreme podržava listu „Nebojša Zelenović - Šabac je naš“. Katić je još jednom ponovio da Skuptšina koja nije formirana i izabrana u skladu sa zakonima Republike Srbije ne može da legano i legitimno vrši vlast.
-Priče o propasti grada i ogromnim dugovima su neosnovane. Država Gradu Šapcu duguje 30 miliona evra, a umesto toga daju pomoć od 2,5 miliona evra. Uprkos tome, Grad je pokazao da može da funkcioniše i bez toga što mu, po Zakonu, pripada, a sada nam je, izgleda odjednom, potrebna pomoć. To je apsolutna laž, kao i većina stvari koje su pričali oni koji su vršeći fizičko i pravno nasilje zauzeli vlast u ovom gradu. Grad je poslovao domaćinski, bolje nego bilo koji drugi u Srbiji. Da je u ovoj zemlji, kao u drugim, kažnjivo lagati u politici siguran sam da Aleksandar Vučić ne bi mogao da bude ni predsednik seoskog mesnog odbora neke stranke. Kod nas onaj ko najviše laže je predsednik republike, rekao je Katić.
Istakao je da je država Srbija u dubokoj diktaturi, sa autorirnom vlašću. Veruje da su jedina brana tome Ustav i zakoni.
-Braneći Ustav i zakone države mi branimo opstanak ove zemlje. Šabac je primer kako su brutalno, od strane onih koji su zaduženi da štite zakone, a to su pre svega sudovi, zakoni pogaženi i oni koji moraju da ih štite su na to zažmurili. Ustavni sud, koji bi morao da štiti Ustav ove države, se uopšte ne oglašava. To je jedini organ koji može da susprenduje zakon. Ustavni sud se skoro devet meseci ne javlja, iako je rok da presudi po ustavnoj žalbi odavno istekao, zaključio je Katić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa