28. januar 2021.28. jan 2021.
ODRŽANA PRVA OVOGODIŠNjA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Uprkos izazovima zadovoljni kontituetom u radu

U odnosu na prethodne godine ove smo krenuli ranije sa radom kako bismo ispoštovali sve predviđene i propisane rokove. I kako bismo imali nekakvu prednost i vreme da razmotrimo sve zbog obimnosti materijala, ali i da uočimo eventualne nedostatke kako bismo mogli da ih ispravimo ili blagovremeno ukažemo na njih
Prva ovogodišnja sednica Opštinskog veća održana je prošlog petka a članovi su razmatrali svoj rad u prethodnoj godini kao i program za tekuću. U narednom periodu diskutovaće i odlučivati o pitanjima koja su sadržana u usvojenom Programu i planu rada, ali i o onim temama koje budu nametale potrebe i sam društveno-ekonomski i politički život u opštini. Radi efikasnijeg ostvarivanja zadataka i izvršavanja poslova iz nadležnosti svog rada, ovim programom su utvrđena pitanja po kojima će raditi, rokovi za njihovo razmatranje na sednicama kao i obrađivači i predlagači materijala po planiranim pitanjima.

–U odnosu na prethodne godine ove smo krenuli ranije sa radom kako bismo ispoštovali sve predviđene i propisane rokove. I kako bismo imali nekakvu prednost i vreme da razmotrimo sve zbog obimnosti materijala, ali i da uočimo eventualne nedostatke kako bismo mogli da ih ispravimo ili blagovremeno ukažemo na njih. Ovaj program je okvir i podložan je promenama. Ipak, verujem da ćemo imati pun kapacitet rada u ovoj godini- izjavio je predsednik Opštinskog veće Dušan Ilinčić.

U prethodnoj godini održano je osam samostalnih sednica u redovnom i sedam u hitnom postupku, ali i osam zajedničkih sa drugim organima. Imajući u vidu sve okolnosti u 2020. godini, predsednik veća zadovoljan je efikasnošću rada i održanim kontinuitetom u zasedanju.

–Iako je bila korona i otežani uslovi za rad, uspeli smo sve da uradimo. Od polovine marta bili smo uskraćeni i onemogućeni za jedan normalan rad i funkcionisanje. Međutim, to nas nije sprečilo da obradimo dosta toga, da razmatramo 57 pitanja, ali i 27 koje su u izveštajnom periodu nametale potrebe. To je ukupno 86 pitanja i to na samostalnim sednicama u redovnom postupku 64, po hitnom postupku osam i na zajedničkim sednicama sa drugim organima 14, što ipak govori o radu. Uspeli smo da pored svih poteškoća održimo kontinuitet na zavidnom nivou- ocenio je Ilinčić.

Na njegov predlog, a uz konsultaciju sa direktorom JKP “Progres”, pitanja koja su se odnosila na poslovanje ovog komunalnog preduzeća skinuta su sa dnevnog reda i odložena, kako je rečeno, zbog uočenih nedostataka u materijalu i tehničkih grešaka.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa