28. januar 2021.28. jan 2021.
Novosadski izazov
KOŠARKA: PRVA LIGA

Novosadski izazov

Košarkašice DUGE sve su prijatno iznenadili nastupom protiv velikog favorita, ekipe „Radivoj Korać“ i to na njihovom parketu. Iako autsajderi, igračice ovdašnjeg kluba su do poslednjih nekoliko minuta bile egal sa jedinm od pretendenata na titulu i samo je iskustvo presudilo da slavi prestonička ekipa 90:79 (O. Stepanović 27 poena). U velikoj borbi za opstanak, pred timom Duge su tek prelomni dueli sa ekipama koje dele istu želju, a pre toga, večeras (četvrtak) očekuje ih još jedna utakmica gde je teret favorita na rivalu, ali i kvalitet je na njegovoj strani. Gost u sali Gimnazije je Vojvodina.

Vojvodina je od početka jedan od favorita za titulu, samo trijumf manje ima od vodećih, Crvene Zvezde i pomenutog Koraća. Najbolja potvrda njihovog kvaliteta su trijumfi protiv Crvene Zvezde i Art bakseta, rivala za titulu i to na gostujućem terenu. Predvodi ih iskusni kapiten Jovana Adamović, uz iskusne Tijanu Cukić, Anu Ilić i grupu talentovanih igračica poput Sare Opačić. U prvom delu sezone Duga je pretrpela ubedljiv poraz u Novom Sadu, no u tom periodu su nastupale Šapčanke oslabljene, te ni otpor nije mogao biti veći.

Uz meč manje, Dugu očekuju u preostala četiri kola, četiri izuzetno bitna meča protiv direktnih rivala: Vrbasa i Novog Sada u gostima i Spartaka, odnosno Radničkog u Šapcu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa