25. februar 2021.25. feb 2021.
Pobeda do opstanka
KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE

Pobeda do opstanka

Šabačka „Duga“ je blizu velikog uspeha i opstanka u Prvoj ligi, međutim nedostajući korak treba načiniti. Treći uzastopni meč šabačka “Duga” je, u nedelju, rešila u svoju korist. Opravdale su Šapčanke ulogu favorita protiv već eliminisanog Spartaka sigurnim trijumfom 90:67.
Jedino je u drugoj četvrtini Spartak bio adekvatan takmac, dok su prva i treća pokazale da je kvalitet na strani ovdašnjeg kluba i dileme oko pobednika nije bilo. Olga Stepanović je najefikasnija sa 21 poenom i najvećim indeksom korisnosti. Odličan meč odigrale su i kapiten Renata Stepanović, odnosno Aleksandra Punoševac. U derbiju začelja Radnički je pobedio ŽKA iz Novog Sada.
ŽKA je naredni protivnik Šapčanki u meču gde pobeda domaćima čuva neku nadu, a Dugi i matematički osigurava poziciju iznad poslednja dva mesta. Novosađanke imaju nekoliko iskusnih košarkašica: Đukić, Gvero, Mršić, a u dvostrukoj pobedi protiv Vrbasa ili „razbijanju“ Kraljeva pokazale su potencijal. Ipak, sada su u teškoj situaciji.
Duga je krajem decembra pobedila ŽKA 19 poena razlike u sali Gimnazije, te će ostato i u slučaju manje ubedljivog poraza iznad na tabeli, no onda mora u poslednjem kolu da pobedi kragujevački Radnički koji sada ima identičan učinak kao i šabačka ekipa, te osim ukoliko ne iznenadi u Kraljevu, može biti u situaciji biti ili ne biti u poslednjem kolu. Spartak je već nekoliko kola bez šanse za opstanak. Vršac i Topolčanka su najbliži promociji iz nižeg ranga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa